Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 01. 2018. 18:44   >>  18:11 8

DCG DPS-U

"Podjele vam se vraćaju kao bumerang"

Nosilac liste Demokrata na izborima u Ulcinju, Miloš Kopitović, poručio je danas Demokratskoj partiji socijalista da "ponavljanjem neistina, ispunjenih jezikom primitivizma, uz konstruisanje fantazija, ne mogu da zaustave sopstveni kraj".

"Možda se nekada neko i upecao na vaše udice i politički kvarne mamce, ali Demokrate, većinska, savremena i civilizovana Crna Gora nikada više neće. Posljednjim saopštenjem samo potvrđujete činjenicu da je DPS najretrogradnija, najprimitivnija i jedna od najekstremnijih nacionalističkih stranaka na tlu Evrope", istakao je Kopitović.

Dodaje da im ne pada na pamet da odgovaraju istim rječnikom, jer kada bi to učinili, pljunuli bi u lice demokratiji, civilizaciji, lijepim manirima i evropskim vrijednostima.

"Vidimo i koliko vas uznemirava saznanje da građani Crne Gore postaju u sve većoj mjeri imuni na plasiranje podjela, koje vam se sada kao bumerang vraćaju. Onako kako ste željeli nastaviti da dijelite građane radi opstanka na vlasti, tako se upravo dešava u vašim redovima. Vaše podjele su se vratile kući i sada kucaju na vrata iza kojih su i nastale. To što građane Crne Gore opet pokušavate prebrojavati iz ugla vaših 90tih, niko više i ne uzima za ozbiljno”, kaže Kopitović.

Nosilac liste Demokrata u Ulcinju podsjeća da su oni generacija nastala 30 godina nakon DPS-a, pa kaže da je prirodno što se ne razumiju.

"Jer kad bi se razumjeli vratili bi se u vrijeme kad ste vi počeli da kradete, a mi učili prve korake", naglasio je Kopitović.

On je pozvao sve građane da dobro pročitaju saopštenja DPS-a od kojih se, kako je rekao, svakom normalnom i lijepo vaspitanom građaninu ledi krv u žilama.

"Ne vraćajte građane u vremena iz kojih ste ponikli. Toliko je vidljiva vaša ljubav prema tim godinama kada ste nastajali, sticali, zavađali i plašili, ali shvatite da su ta vremena prošla, kao što je prošlo i vaše", poručio je Kopitović.

Kako je kazao, ako je i zbog čega ljekovit skorašnji poraz DPS-a, to je što će sa njima konačno otići jezik rata i primitivizma.

"Drago nam je što se plašite Alekse Bečića, što se tresete na pomen Demokrata, ali nam nije drago sto moramo da vas se stidimo zbog rječnika kojim zasipate javnost. Mada, ne čudi nas, ipak ste vi mračna i sumorna prošlost Crne Gore", zaključio je Kopitović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније