Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan; Objavio: I. P. ]

21. 01. 2018. 07:52   >>  07:19 1

RAONIĆ SMATRA

Radikalna retorika na političkoj sceni

Crnogorska politička scena kontaminirana je radikalnom retorikom, autokratskim i partijama bez ideološke profilacije, oslabljenim medijima, populizmom i politizovanim institucijama, rekao je programski direktor Građanske alijanse Boris Raonić.

 

On je, u razgovoru za Dan, ocijenio da je Crna Gora već duže opterećena populizmom i politizovanim institucijama.

U takvoj atmosferi, kako je rekao, teško je očekivati dijalog svih subjekata u cilju iznalaženja najboljih rješenja za ukupno društvo, čemu treba da služi politička scena.

"Imajući pritom očajno stanje u hramu demokratije, Skupštini, onda je slika jasna. Kao društvo moramo smoći snage da ponovo, kao do prije tri decenije, na rukovodeća mjesta dovedemo najsposobnije da ostvare opšte ciljeve, a ne da samo kroz izborni proces, koristeći mahinacije, postignu veći broj mandata", objasnio je Raonić.

On smatra da se borba protiv kriminala "nažalost svela na upade policije u domove lica koja se smatraju sumnjivim, a borba protiv korupcije na smjenu članova Savjeta RTCG i Agencije za elektronske medije".

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније