Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

22. 01. 2018. 14:12 >> 16:47
16

SD SAOPŠTIO

Brajović nije potpisao peticiju

Predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović, nije potpisnik peticije kojom se traži vraćanje imovine SPC državi, saopšteno je iz SD.

Kako su i organizatori peticije saopštili, propust će biti ispravljen, a kako kažu u SD-u, očigledno je riječ o zloupotrebama nedobronamjernih pojedinaca.

"Sa druge strane, kako peticija suštinski obuhvata niz značajnih, ali i osjetljivih pitanja vezanih za neophodnost uređenog funkcionisanja države, koje počiva na vladavini prava i slobodi vjeroispovijesti kao njenim temeljnim postulatima, posebna je odgovornost na onima čije poruke imaju veći odjek u javnosti da iste ne koriste za dnevnopolitički marketing i konstrukciju raznih teorija zavjere", navodi se u saopštenju SD-a.

Peticija, kako kažu, predstavljaju instrument savremene demokratije i važno je da oni koji su saglasni sa njenom intencijom i oni koji nijesu, vode računa da različitost u stavovima i mišljenjima. 

"Misija Socijaldemokrata jeste konstantan rad na jačanju vladavine prava i na unaprjeđivanju ambijenta u kome će različiti vjerski i svi ostali identiteti moći slobodno i nesmetano da se razvijaju - skupa gradeći snažan identitet Crne Gore kao moderne i razvijene demokratije, odnosno države", navodi se u saopštenju.

Kažu i da je, od pitanja da li je neko potpisao peticiju ili nije, mnogo važnija činjenica, da ona u sebi sadrži pitanja koja već duži period opterećuju crnogorsku javnost.

"Na ta pitanja država, koja je između ostalog i ulaskom u sjevernoatlanski savez postala dio porodice najrazvijenijih zemalja svijeta, mora dati odgovor u cilju otklanjanja jedne od brojnih dilema koje itekako opterećuju njen dalji nesmetani razvoj", navodi se u saopštenju SD-a.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније