Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ 15:56 ]

24. 01. 2018. 15:58 >> 15:31
1

BRAJOVIĆ SAOPŠTIO

CG prva sljedeća članica Unije

Crna Gora čvrsto je opredijeljena da istraje u reformskim aktivnostima, kako bi na kvalitetan način završila proces pristupnih pregovora i postala prva sljedeća članica Unije, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović tokom razgovora sa šefom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivom Oravom.

Kako je saopšteno iz Brajovićevog kabineta, razgovarano je o predstojećim aktivnostima vezanim za integracioni proces naše države, s akcentom na 2018. kao veoma značajnoj godini za Zapadni Balkan.

“Sagovornici su iznijeli očekivanje da će Strategija za integraciju Zapadnog Balkana koju će Evropska komisija objaviti početkom februara, svojim mjerama akcentovati politiku proširenja i biti dodatno podsticajna za zemlje kandidate. Tome bi doprinijele i posjete visokih zvaničnika Evropske unije Crnoj Gori čija je mogućnost najavljena za prvu polovinu ove godine”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je takođe bilo riječi o predstojećim predsjedničkim i dijelu lokalnih izbora, a predsjednik Brajović je naglasio značaj dodatno unaprijeđenog izbornog zakonodavstva, kao i dobre saradnje sa ODIHR-om.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније