Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 01. 2018. 18:40 >> 18:07
13

ZEKOVIĆ PORUČIO

"Vujanović zaštitnik interesa DPS-a"

Umjesto da kao predsjednik učini korist svim građanima, Filip Vujanović mandat završava kao zaštitnik interesa jedne partije i politički bezlični posjetilac proslava dana opštine, ocijenio je član Predsjedništva SDP-a Bojan Zeković.

"Posao Predsjednika države ne svodi se na posjećivanje proslava dana opštine, već Predsjednik treba biti ključna politička figura, iznad partikularnih interesa političkih partija, koji takvim autoritetom između ostalog doprinosi obezbjeđivanju ustavnog prava građana na slobodne izbore. Dakle, sve suprotno od onoga što je tokom 15 godina (zbijenih u dva petogodišnja mandata) radio gospodin Vujanović. Upravo smo tražili od Predsjednika države da "organizuje konsultacije sa predsjednicima opština i Skupština opština u kojima će se u narednih nekoliko mjeseci održati lokalni izbori kako bi, skraćivanjem mandata gdje je to potrebno, stvorili uslove da se predstojeći izbori održe u jednom danu.", ocijenio je Zeković.

Funkcioner SDP-a kaže da "drugačije nije moguće jer bi bez saglasnosti opština gdje DPS ima većinu, skraćenje mandata samo onih skupština opština gdje je DPS u opoziciji bilo besmisleno."

"Sve ovo je jasno gospodinu Vujanoviću, ali na žalost u Crnoj Gori Predsjednik države ima partijskog šefa. Građanima je jasno da je ekonomski neracionalno i politički štetno za državu da bude permanentno u izbornom procesu i da tri puta u jednom mjesecu izlazimo na birališta. Ukoliko ne održimo lokalne izbore u istom danu kad i predsjedničke, imaćemo - predsjedničke izbore (moguće dva kruga), pa lokalne izbore u 12 gradova. Čak ni svi lokalni izbori neće se moći održati u jednom danu ukoliko oni lokalni parlamenti koji su kasnije konstituisani sebi ne skrate mandat, što je slučaj sa opštinom Kolašin gdje je zbog DPS-ovih izbornih zloupotreba Skupština opštine konstituisana tek 18. septembra 2014.", kazao je Zeković.

Umjesto da bude, poručio je Zeković, Predsjednik i pokuša da učini korist građanima, a da DPS za eventualno odbijanje i krivicu za štetu koju prouzrokuje snosi sam, gospodin Vujanović mandat završava kao zaštitnik interesa jedne partije i politički bezlični posjetilac proslava dana opštine.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније