Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

25. 01. 2018. 14:35 >> 14:15
9

REDŽEPAGIĆ PORUČIO

Bošnjaci u Beranama ugroženi

Odbornički kandidat sa liste „Berane pobjeđuje – DPS, SD i BS“ Murat Redžepagić izjavio je da već odlazeća struktura vlasti u Beranama nije vodila računa kada je u pitanju zapošljavanje pripadnika manjinskih nacionalnih zajednica.

"Od više od 300 oglasa i konkursa koje je raspisala koalicija "Zdravo Berane" za vrijeme od četiri godine mandata za opštinske službe i preduzeća u kojima je opština osnivač, gotovo da i nema zapošljeno niti jedno lice koje je pripadnik bošnjačko-muslimanskog naroda", kazao je Redžepagić.

On je uvjeren da će buduća koaliciona lokalna vlast, u kojoj će, kako kaže, učestvovati i Bošnjačka stranka, voditi računa o srazmjernoj zastupljenosti brojčano manjeg, bošnjačko-muslimanskog naroda.

Dodao je i da dosadašnja vlast nije uradila ništa na poboljšanju socijalnog i ekonomskog statusa za tu populaciju.

"Uslovi u kojima žive naši sunarodnici u opštini Berane nijesu ni malo povoljni, socijalni i ekonomski status je na znatno niskoj razini, a mjesta koja naseljavaju su vrlo slabo infrastrukturno opremljena", izjavio je Redžepagić.

Pozvao je svoje sunarodnike u Beranama da glas daju, kako je naveo „njihovim istinskim predstavnicima koji će ih na najbolji mogući način prezentovati u lokalnom parlamentu i budućim organima izvršne vlasti“.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније