Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

25. 01. 2018. 15:15 >> 14:55
3

STANIĆ OCJENJUJE

Vladi međunarodni šamar zbog RTCG

Vlada Crne Gore je nastavila da prima međunarodne šamare kad je u pitanju stanje medijskih sloboda i politički pritisak koji se sprovodi prema RTCG, ocijenili su iz Socijaledmokratske partije (SDP).

 

Portparol SDP-a, Mirko Stanić smatra da je iz Ujedinjenih Nacija prije dva dana stigla jasna poruka DPS vlasti da se sa pritiscima na novinare i medije mora prestati ukoliko ne želimo da dođemo u red neslobodnih zemalja.

"Činjenica da je ovaj svojevrstan šamar Vlada dobila od prestavnika najrazvijenih zemalja svijeta, ali i pojednih afričkih zemalja govori da u ovoj oblasti postoji konstantan nazadak u proteklih nekoliko godina, prije svega zbog želje DPS-a da svi mediji u Crnoj Gori izvještaju po modelu Pink - Informer", kazao je Stanić.

Prema njegovim riječima, sada je tu namjeru jasno potenciralo niz zemalja kao zadnje upozerenje Vladi da će se napredak Crne Gore u integrativnim procesima mjeriti i kroz odnos prema RTCG i medijima uopšte.

"Kako je jedno od pitanja koje su postavili diplomatski predstavnici SAD, Švedske, Holandije, i drugih zemalja bilo vezano i za ulogu parlamenta (koji je politički motivisanim procesima) nezakonito smjenjivao članove Savjeta RTCG, pozdravljamo današnju odluka Upravnog suda da poništi odluku ASK protiv Nikole Vukčevića na osnovu koje je izvršena njegova smjena od strane Administrativnog odbora na čijem je čelu Ljuiđ Škrelja", poručio je Stanić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније