Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

26. 01. 2018. 11:47 >> 11:14
6

DEMOS TIVTA

"Nova 'Limenka' na teret Tivćana"

Predsjednik tivatskog odbora Demosa, Igor Jovović, ocijenio je da je vladajućoj koaliciji potrebna nova afera, iz koje bi se finansirala kupovina glasova, pa je DPS, kako navodi, za ove izbore "pripremio novu 'Limenku'".

 

"Ovog puta kupovinu glasova će, kako je planirano, posebno platiti i građani Tivta. Umjesto 5,6 miliona eura naplate komunalija koji su se trebali sliti u opštinski budžet, ova sredstva će se po odluci odbornika DPS-a sliti u crne fondove za kupovanje glasova na izborima. Naravno, nagrađeni će biti i pojedinci koji ovo sprovode", rekao je Jovović.

On je saopštio da će tako "odlukom koja je ranije usvojena na sjednici lokalnog parlamenta, onima koji su obezbjedili glasove za navedenu pljačku budžeta, rukovodećem kadru tivatskog DPS-a, uz još neke visoke funkcionere Opštine, usluga biti vraćena".

"Omogućiće im se kupovina stanova na atraktivnoj lokaciji u najstrožem centru grada, po veoma povoljnim uslovima, naravno na štetu građana.  Iako je Porto Montenegro najkonkurentnija i najjeftinija marina ove vrste u evropskom dijelu Mediterana, moramo pomenuti da se to postiglo samo na štetu građana Crne Gore, a na korist investitora. Tako ova marina nudi usluge sa PDV-om od sedam odsto, a gorivo za jahte je oslobođeno plaćanja carina i poreza. Rezultati ovakve investicije su i na stotine prodatih stanova na pjeni od mora, a novac od prodaje je, istina, i dalje na moru. Samo ovaj put na nekom ostrvu, jednom od onih poznatih kao poreski raj", kazao je on.

Napominje da je marina u Tivtu građena po ekonomski jeftinijem modelu, "a samim tim i ekološki najriskantnijem".

"O brizi investitora posebno govore tone otrovnog grita koje su ostale da truju podmorje, te je tako Tivatskom zalivu povećana koncentracija teških metala. Kontrola zagađivača skoro da ne postoji. Ekološke norme se ne poštuju, zakoni i struka takođe, sve je i dalje u službi krupnog kapitala, a na štetu pojedinca. Iako se govorilo o hiljadama novozaposlenih, 'crnogorski Monte Karlo' ima najvišu stopu nezaposlenosti u Boki, a u samom je vrhu po stopi nezaposlenosti na primorju", rekao je Jovović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније