Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

27. 01. 2018. 19:09 >> 08:42
13

VLAST NA CETINJU

Potpisan sporazum, o gradonačelniku naknadno

Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokrate Crne Gore (SD) večeras su potpisali sporazum o formiranju vlasti na Cetinju. Dvije partije su dogovorile konačnu raspodjelu resora u lokalnoj samoupravi, ali ime novog gradonačelnika nije poznato.

Sporazum su potpisali predsjednici Opštinskih odboras DPS-a i SD-a, Jovan Martinović i Ivan Gazovoda, u prisustvu koordinatora dvije partije, Daliborke Pejović i Gorana Petrovića.

"Obje partije saglasile su se oko osnovnih političkih principa, dalje afirmacije ciljeva i vrijednosti definisanih Evropskom poveljom o lokalnoj upravi, vladavini prava i jačanju uloge lokalne uprave, njenoj otvorenosti i transparentnosti, unaprjeđenju gradske infrastrukture, i posebno obrazovne, zdrastvene i sportske", saopšteno je iz DPS-a.

Navodi se da su se DPS i SD saglasili i o ravnomjernom razvoju Prijestonice, očuvanju njenog kulturno-istorijskog identiteta, kao i o programskim opredjeljenjima opšteprihvatljivim svim građanima Cetinja.

"Što i jeste želja i ambicija ovog sporazuma i daljeg koalicionog vršenja vlasti na Cetinju", dodaje se u saopštenju.

Detalji o sporazumu nijesu saopšteni, jer niko nije želio da daje zvanične izjave za medije, prenosi Cetinjski list.

Kako je nezvanično saopšteno Radiju Cetinje, Socijaldemokratama će pripasti funkcije zamjenika gradonačelnika, Direkcija za imovinu, Direkcija za investicije, dva sekretarijata – za finansije i kulturu, kao i direktorska mjesta u preduzećima “Vodovod” i Biblioteka “Njegoš”.

Nije odlučeno ko će biti gradonačelnik Cetinja, već je to pitanje prolongirano za naredne dane.

Opštinski i izvršni odbor DPS-a prethodno je potvrdio kandidaturu Maje Ćetković za novu predsjednicu lokalnog parlamenta.

O prijedlogu da Ćetković bude na čelu SO sjutra će se izjasniti odbornici na nastavku konstitutivne sjednice Skupštine, zakazanom za 11 časova. Na dnevnom redu cetinjskog parlamenta biće samo jedna tačka, a to je izbor predsjednika ovog tijela.

Dužnost predsjednika Skupštine prethodno je obavljao Jovan Martinović, od 2013. godine.

Cetinjski list javio je večeras da je član Izvršnog odbora DPS-a Milovan Janković podnio ostavku na to i mjesto u opštinskom odboru smatrajući da je nepihvatljiva platforma SD-a, ali njegova ostavka nije prihvaćena.

Janković je bivši gradonačelnik Cetinja.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније