Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

28. 01. 2018. 13:24 >> 12:51
9

DPS ROŽAJE

BS zadužio opštinu 15 miliona eura

Lokalna oprava u Rožajama za 44 mjeseca uspjela je da zaduži opštinu za 15 miliona eura, saopštio je Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Rožaje.

Iz OO DPS-a navode da je Bošnjačka stranka (BS) naslijedila tu lokalnu upravu uz već stvorene uslove za ozbiljan razvoj i privlačenje stranih investitora.

"Nažalost, vi ste ovu progresivnu i ažurnu Opštinu doveli do sunovrata, za samo 44 mjeseca. U ovom periodu vama svakako nijesu bili građani prioritet, i to je opšte poznato u Rožajima", navodi se u saopštenju.

IZ DPS-a podsjećaju na predizborna obećanja BS-a i zaključuju da ništa nije ispunjeno.

"Vi ste zaboravili na 'investicioni bum'. Sjetimo se samo vaših predizbornih obećanja: 'investitori čekaju na Mehovom kršu samo da DPS ode sa vlasti", sjetimo se obećanja da će te za mjesec dana pokrenuti proizvodnju u Gornjem Ibru, da ćete otvoriti fabriku flaširane vode, fabriku konditorskih proizvoda, pokrenuti gradskuu toplanu, izgraditi deponiju čvrstog odpada, otvoriti fabriku stolica. Od toliko obećanja - ništa ispunjeno", kazali su iz DPS-a.

Oni pitaju lokalnu upravu u Rožajama, kako su potrošili budžetska sredstva za 4 godine.

"Kako da vam je budžet za 4 godine samo potrošački? Kako da iz budžeta Opštine niste uspjeli napraviti niti rekonstruisati jedan kilometar puteva? Kako da su opštinske institucije dovedene u kolaps a zaposleni na rubu egzistencije? Kako da niste u stanju servisirati obaveze prema zaposlenim već pola godine?", navodi se u saopštenju.

Iz DPS ističu da je lokalna vlast u Rožajama za 44 mjeseca zadužila Opštinu sa skoro 15 miliona eura.

"OO DPS Rožaje nije ni u jednom momentu tražio nova zapošljenja u lokalnoj upravi Rožaje, već da se 17 otpuštenih radnika, među kojima ima i onih sa preko 30 godina radnog staža, vrate na svoja radna mjesta. Svih 17 je otpušteno samo zato, što je neko od lokalnih činovnika, procijenio da nijesu podobni za lokalnu upravu Rožaje. Što se tiče partijskog zapošljavanja vi ste zadnji koji možete davati pridike", kazali su iz DPS-a.

Oni sebe vide kao odgovornu partiju koja je uvijek spremna na dogovore za dobrobit građana i sredine u kojoj skupa žive.

"Međutim, pojedinim lokalnim 'činovnicima' je teško vjerovati, poslije ovakvog privrednog, infrastrukturnog a možemo reći kulturnog i sociološkog sunovrata sredine kojoj pripadamo", zaključuje se u saopštenju.

 

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније