Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

rtcg.me [ Objavio: F.R. ]

28. 01. 2018. 17:43 >> 22:04
19

BEZ OPOZICIJE

Ćetković predsjednica Skupštine Prijestonice

Odbornica DPS-a Maja Ćetković izabrana je za novu predsjednicu Skupštine Prijestonice.

 

boxPluginImg

Za njen izbor glasalo je 18 odbornika. Ana Nikolić (DPS) je, u ime predlagača, naglasila da su se prilikom odabira kandidata vodili ličnim i profesionalnim karakteristikama, kao i dosadašnjim postignutim rezultatima.

"Gospođa Maja Ćetković je kandidatkinja koju vam preporučujemo kao nekog ko će, svojim radom i autoritetom, uspješno, profesionalno, na častan i dostojanstven način obavljati poslove koje ćemo joj povjeriti u ovom predstavničkom domu", kazala je Nikolić, prenosi Cetinjski list.

Podsjetimo, ranije danas je sjednica Skupštine Prijestonice prekinuta na zahtjev opozicije, koja je insistirala da se sjednica odgodi jer je, kako su kazali, nezakonito zakazana.

Ipak, nastavljena je u 17 sati, a njom je predsjedavao odbornik DPS-a Milovan Janković, bivši gradonačelnik Cetinja.

Sjednicu je oko 11 sati i 30 minuta prekinuo predsjedavajući, najstariji odbornik Skupštine, Mića Perazić iz Stare garde LSCG.

boxPluginImg

Po završetku konstitutivne sjednice, Perazić je novinarima kazao kako ranije danas on nije podnio ostavku na mjesto predsjedavajućeg već je samo prekinuo sjednicu, te da niko osim njega nije mogao sazvati novu, ako je već on, kao najstariji odbornik imenovan na to mjesto.

"Nije to moglo da se shvati kao moja ostavka. Ja sam jednostavno sjednicu prekinuo zato što u takvom ambijentu nije mogla da se nastavi i zato što nijesu odbornici dobili materijal za učešće u radu sjednice", naglasio je Perazić.

On je kazao da cetinjska opozicija ne priznaje odluke Skupštine Prijestonice.

Odbornici iz opozicionih klupa, kao što su i najavili, nijesu prisustvovali nastavku zasijedanja.

Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokrate Crne Gore (SD) sinoć su potpisali sporazum o formiranju vlasti na Cetinju.

Dvije partije su dogovorile konačnu raspodjelu resora u lokalnoj samoupravi, ali ime novog gradonačelnika nije poznato.

 

boxPluginImg

 

 

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније