Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R. [ Mina ]

29. 01. 2018. 14:53   >>  14:21 5

MILAČIĆ PORUČIO

"Prava CG će biti više od partije"

Prava Crna Gora biće mnogo više od političke partije, kazao je predsjednik te stranke Marko Milačić u Podgorici.

Milačić je na predstavljanju stranke rekao da je Ministartsvu javne uprave predata dokumentacija potrebna za osnivanje političke partije koja se zove "Prava Crna Gora".

"Prava Crna Gora će biti mnogo više od partije, ja sam najdublje ubijeđen, ovo što smo započeli je važan društveni projekat i proces, ovo je pionirski poduhvat tranzicije jedne velike, vjekovne ideje na novu generaciju političara", rekao je Milačić.

On je kazao da je došlo vrijeme da nova, čista, stručna i neistrošena lica preuzmu baklju i nastave političku lozu Petrovića i Marka Miljanova.

"Došlo je vrijeme za moderni patriotizam i civilizovano rodoljublje. Duh predaka za 21. vijek. Zvaćemo se Prava Crna Gora jer ne pristajemo na ovakvu Crnu Goru kakva je danas, dominantno lažnu i falsifikovanu", poručio je Milaćić.

On je kazao da u toj stranci ne pristaju na kriminalizovanu Crnu Goru nesmjenjive vlasti, na državu ogromne nezaposlenosti.

"Ne pristajemo na državu u kojoj se siluje većinski identitet i razdvaja jedan isti, pravoslavni narod. Ne pristajemo na Crnu Goru u kojoj se planski uništava jezik, u kojoj se sisitemstski cijepa kanonska crkva. Ne pristajemo na anti-srpsku i anti-rusku Crnu Goru", kazao je Milačić.

On je naveo da ne pristaju ni na zemlju u kojoj se manjine osjećaju zapostavljene i marginalizovane.

"Crna Gora mora da se vrati sebi i da ponovo postane Prava Crna Gora. Pristojna, ponosna i hrabra, okrenuta pravim vrijednostima i vjekovnim pravim prijateljima, i u ova moderna vremena. Moramo se okrenuti stvaranju novih radnih mjesta. Boljoj zdravstvenoj zaštiti i boljem obrazovanju", rekao je Milačić.

On je ocijenio da se naprijed ne može sa političarima koji su na vlasti 30 godina, koji dijele Crnu Goru.

"Mladim i novim ljudima je dosta vječitih političara, kako u vlasti, tako u opoziciji. Dosta nam je isključivosti profesionalnih političara. Vrijeme je za nova lica, novu energiju, nove političare, nove ljude, ali sa stavom!", kazao je Milačić.

On je rekao da će "Prava Crna Gora" okupiti onu Crnu Goru koja se ne stidi da, osim ekonomskih pitanja, kaže kojim jezikom govori, šta misli o NATO savezu, o Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, i o svakoj temi od nacionalnog značaja.

"Na unutrašnjem planu zalagaćemo se za demokratizaciju i de-kriminalizaciju. Na spoljnom planu za prijateljske odnose sa svima, ali bratske sa Srbijom i Rusijom, što nam nalažu nacionalni intresi i vjekovna tradicija", rekao je Milačić.

On je naveo da će se "Prava Crna Gora" u ekonomiji boriti za okretanje domaćim faktorima razvoja i za pošten i fer odnos prema svim investicijama, i sa Istoka, i sa Zapada.

"Snažno ćemo pokazati da je neophodno boriti se i za ekonomski prosperitet, ali, istovremeno, i za očuvanje tradicije i duhovnosti. Pred nama je velika borba za odbranu i novčanika, i Njegoša", naveo je Milačić.

On je kazao da je cilj da u narednom periodu bude stvorena najorganizovanija partiju u Crnoj Gori.

"Cilj nam je još veći: stvoriti najbolje kontakte u regionu, Evoropi, ali i šire. Bićemo most mira, gradićemo most mira, pružićemo ruku prijateljstva svima, ali ne odričući se svog identiteta i svojih korijena", poručio je Milačić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније