Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Beta; B.V.

31. 01. 2018. 12:09 >> 11:37
21

VLADA KOSOVA

Demarkacija glavna tema posjete

Premijer Crne Gore Duško Marković razgovaraće u Prištini sa najvišim zvaničnicima Kosova, a jedna od glavnih tema biće demarkacija granične linije izmedju dvije zemlje, saopštila je danas Vlada Kosova.

 

Tokom posjete Kosovu 6. februara, Marković će se sastati sa premijerom Ramušom Haradinajem, predsjednikom Hašimom Tačijem i predsjednikom kosovskog parlamenta Kadrijem Veseljijem.

Razgovaraće se i o pitanju sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom koji je potpisan 2015. godine i koji je Skupština Crne Gore ratifikovala.

"U interesu je svih da se pitanje demarkacije što prije riješi. Sada je to pitanje u rukama poslanika Skupštine Kosova", izjavila je za prištinske medije direktorka kancelarije za odnose sa javnošću u kabinetu premijera Kosova Donjeta Gaši.

Ona je najavila da će se tokom posjete razgovarati i o organizovanju zajedničke sjednice Vlada Kosova i Crne Gore.

"Posjeta crnogorskog premijera biće fokusirana ka daljem razvoju bilateralnih odnosa. Ima mnogo oblasti u kojima se mogu unaprijediti odnosi. Zajedničke sjednice dvije vlade su se u slučaju Albanije pokazale uspješnim i planiramo da je održimo sa Makedonijom i takođe i sa Crnom Gorom", kazala je Gaši.

Kada je u pitanju demarkacija granične linije izmedju Kosova i Crne Gore premijer Marković je više puta ponovio da je to za Crnu Goru okončano ratifikacijom sporazuma u parlamentu.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније