Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

31. 01. 2018. 12:35   >>  12:04

URA SAOPŠTILA

"Mojkovac svjedok afere Snimak"

Građani Mojkovca na nedavno održanim izborima u tom gradu bili su svjedoci kako se afera "Snimak", koja već traje godinama, ostvaruje u praksi, ocijenjeno je iz mojkovačkog odbora Ure.

 

"To što se izborne neregularnosti i manipulacije od strane DPS-a ponavljaju otkad je izbora u Crnoj Gori, a sada u Beranama i Ulcinju, dokaz je da se po tom pitanju ništa nije promjenilo, a da se dokazani krivci kroz aferu 'Snimak' ne kažnjavaju, naprotiv, često i unapređuju", istakli su danas iz mojkovačkog odbora URA.

Oni napominju da su građani Mojkovca na nedavno održanim izborima u tom gradu bili svjedoci kako se afera “Snimak", koja već traje godinama, ostvaruje u praksi.

"Kao što je već svima poznato na tim izborima je DPS zajedno sa onima koji ih 'dosljedno' prate u svim zloupotrebama, sahranio demokratiju u Mojkovcu. O tome svjedoče glasački listići obilježeni flomasterima raznih boja, raznim geometrijskim oblicima, slovima i slično, a kojih je ukupno bilo 426, što je dalo dva mandata DPS-u i cenzus SD-u, odosno omogućilo im vlast u Mojkovcu", ističu u Uri

Podsjećaju da su zbog narušavanje ustavom zagarantovanog biračkog prava ogromnog broja građana da slobodno biraju i budu birani, o svim zloupotrebama obavjestili OEBS, kao i sve veće međunarodne instance u Crnoj Gori ali i podnijeli krivičnu prijavu protiv NN lica koja su narušila slobodno izjašnjavanje građana.

“Raduje nas što je tužilaštvo počelo da istražuje naše navode i što tim povodom prikuplja obavještenja od građana, pa je zadnjih dana povećan broj naših sugrađana koji daju izjave Osnovnom državnom tužilaštvu u Bjelom Polju u cilju da krivci za zločin koji se odigrao ove jeseni u Mojkovcu budu razotkriveni. No, vrijeme je i da tužilaštvo počne samo da pokreće postupke protiv onih koji grubo krše ustavna načela”, kazali su u mojkovačkom pokretu URA.

Dodaju i da bi bilo svrsishodnije da službenik tužilaštva dođe u Mojkovac i da uzme izjave svih lica koja su bila na biračkim mjestima.

“To što je oko 100 ljudi koji su bili na biračkim mjestima na minulim lokalnim izborima pozvano da idu 30 km daleko i daju izjave nije za pohvalu. Sugerišemo da predstavnik tužilaštva dođe u Mojkovac desetak dana i uzme izjave. Ovako, tužilaštvo maltretira ljude a sve u cilju da bi se prijave obesmislile a samim tim i izazvao gnijev prema podnosiocima prijava, a ne prema počiniocima – DPS-u i SD-u” zaključuju iz odbora URA Mojkovac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније