Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

31. 01. 2018. 15:41 >> 15:10

BIJELO POLJE

Smolović izabran za predsjednika Opštine

Petar Smolović iz Demokratske partije socijalista je i zvanično novi predsjednik bjelopoljske opštine, jer su ga na sjednici lokalnog parlamenta za tu funkciju podržala 22 odbornika.

Na sjednici skupštine, šest odbornika je bilo protiv, a tri su bila udržana. Smolović je na toj poziciji zamijenio Aleksandra Žurića, koji je prije isteka mandata podnio ostavku.

Novoizabrani predsjednik opštine Petar Smolović je među prioritetima u tek započetom mandatu naveo nastavak stabilizacije opštinskih finasija, optimizaciju radne snage kroz reorganizaciju i profesionalizaciju koju predviđa novi Zakon o lokalnoj samoupravi.

Drugi važan zadatak koji je Smolović postavio pred sobom je nastavak realizacije kapitalnih infrastrukturnih projekata koji treba da stvore preduslove za nove investicije ii otvaranje radnih mjesta kako bi zadržali mlade ljude i, kako je kazao, najvažniji zadatak, očuvanje najvećeg kapitala koje Bijelo Polje čini prepoznatljivim i van granica Crne Gore, a to je mađunacionalni i međuvjerski sklad.

"Taj sklad su nam generacije ostavile u naslijeđe", najavio je Smolović. 

Zahvljujući se na dosadašnjoj podršci najbližim saradnicima i odbornicima u Skupštini odlazeći predsjednik Aleksandar Žurić je izrazio zadovoljstvo što je uspio da ono što je obećao na početku mandata ispuni.

Većina odbornika koja je danas uzela riječ istakla je značaj brojnih kapitalnih investicija koje su realizovane za Žurićevog mandata, a koje Bijelo Polje čine funkcionalnijim i urbanijim mjestom za život.

Žurić je novom predjedniku poželio uspješan rada, a odbornicima u Skupštini koperativnost kada se radi o projektima od opšteg zanačaja.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније