Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

01. 02. 2018. 15:46 >> 15:13
5

SD SAOPŠTIO

"Delević da očekuje krivičnu prijavu"

Krivična prijava protiv kandidata za odbornika SDP-a Đorđa Delevića, koji tvrdi da mu je funkcioner Socijaldemokrata Naser Gargović nudio zaposlenje supruge kao uslugu ukoliko se povuče s izborne liste beranskog SDP-a i pređe u Socijaldemokrate, najmanje je što se može očekivati nakon "predizborne podmetačine", istakli su iz SD-a.

Iz SD-a su optužili Delevića da je pokušao da Gargovića uvuče u predizbornu podmetačinu "u koju je bezuspješno pokušao da uplete i ministra prosvjete".

"Čitava `afera`, a ustvari klasična predizborna podmetačina, u vezi sa prelaskom Delevića u SD, se svodi na sljedeće: Snimak, koji su građani imali priliku da čuju, jasno pokazuje da niko nije vršio pritisak na Delevića, inače člana SDP-a i službenika MUP-a koji je, gle čuda, napredovao u službi zahvaljujući Rašku Konjeviću tadašnjem ministru unutrašnjih poslova, već je on vršio kontinuirani pritisak kako bi pokušao da iznudi korist. Iskusni MUP-ovac Delević je očigledno imao jasne instrukcije da pričom o napuštanju liste, u komunikaciji sa dugogodišnjim prijateljem,`izvuče` bilo šta čime bi se on lično ili SDP mogao okoristiti. O tome će nadležni organi biti detaljno informisani", saopšteno je iz SD-a.

Kako su kazali, Gargović na kraju, biva "navučen" na navodni predizborni skandal kroz potpuno "individualnu, samostalnu, neformalnu i bukvalno izmoljakanu komunikaciju sa Delevićem, a ne kroz grandiozne `šeme` i dogovore sa bilo kime, kakve su pokušane da se iskonstruišu".

"Dodatno, kroz transkripte razgovora se jasno uočava da Delević stalnim pitanjima kad bi mogao da se vidi sa ministrom prosvjete Šehovićem, zapravo ima instrukcije o glavnoj `meti`. I to je posebno vidno ako se uzme u obzir da je snimak nastao prije petnaestak dana. Šta se čekalo do sad? Pa naravno: da se pokuša na bilo koji direktan ili indirektan način iskompromitovati ministar Šehović.
No, kako se u tome nije uspjelo, a izbori su se približili, SDP je pošao u javnost po principu `daj šta daš`. Svakako, dovoljno da se pokuša iskonstruisati makar i traljava predizborna afera, ne bi li im pomogla da se dohvate cenzusa, koji je inače dalek svjetlosnim godinama, jednako onako kako je ostao dalek za ovu partiju u nestajanju i u Tuzima i Mojkovcu", naglasile su Socijaldemokrate.

Oni su kazali da se prenebregava činjenica da ministar nema ovlašćenja da zapošljava osoblje ni Univerzitetskog centra u Beranama, niti vrtića, već je to isključivo ovlašćenje direktora tih institucija.

"SDP se nadao da će se ova priča i završiti kao još jedna predizborna medijska afera, u čemu su se, ipak, grdno prevarili. Jer ovakve stvari, koje su u domenu potpune krivične odgovornosti, završiće se tamo gdje im je i mjesto: pred nadležnim organima i na sudu.  Kad ste se odlučili da se bavite krivičnim djelima, podmetanjima, navlačenjima i udarom na nečiji lični integritet, izigravajući žrtvu, onda ćete i snositi posljedice za svaku riječ i svako krivično djelo koje ste u toku konstrisanja te `afere` izvršili", kazali su iz SD-a.

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније