Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

04. 02. 2018. 13:37 >> 13:45
30

MEDOJEVIĆ TVRDI

"Marković ponizio suverenitet CG"

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević smatra da je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, jučerašnjom izjavom ponizio dostojanstvo građana, dignitete i suverenitet države, koja počiva na suverenosti građana.

Premijer je u intervjuu Radioteleviziji Kosova (RTK) izjavio da je "crnogorska Vlada imala viziju kada je priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova, uprkos tome što je više od 85% građana bilo protiv".

"Da je ovo izjavio Predsjednik Vlade u bilo kojoj normalnoj, demokratskoj državi, bio bi iz istih stopa smijenjen, jer bi na ovaj način ponizio dignitete države, dostojanstvo građana, suverenitet države koja počiva na suverenosti građana i jasno sebe predstavio kao ili otvorenog neprijatelja demokratije ili najobičnijeg eksponenta interesa drugih država", tvrdi Medojević.

Ističe da je istinska, demokratska, državotvorna, reformska i patriotska stranka.

"Osnovali su je izvorni suverenisti i ljudi koji su se iskreno i hrabro zalagali za nezavisnu, suverenu i demokratsku državu Crnu Goru, u vrijeme kada su Đukanović i Marković vitlali velikosrpskim mačevima i svirali u ratne trube. Za razliku od Đukanovića i Markovića, PzP je od osnivanja pozivao na prevazilaženje ideoloških, vjerskih, nacionalnih i političkih podjela i opšti konsenzus o minimumu vitalnih nacionalnih interesa koji bi predstavljao čvrst temelj za izgradnju naše zajedničke kuće, koja bi nas sve štitila i koju bi svi branili i čuvali", dodao je Medojević.

PzP je, kako navodi Medojević, bio na velikim iskušenjima kada je Vlada Crne Gore donijela "najsramniju izdajničku odluku da prizna nezavisnost Kosova."

"Bilo je i onih koji su, kao Marković sada, predlagali da nam interesi SAD, globalnih bankarskih fašista postanu naši interesi, a da zaboravimo na našu prošlost, duhovnu vertikalu, naše pretke, naš kulturni, vjerski i nacionalni identitet. Na svu sreću Pokret za promjene je tada donio najznačajniju odluku u svom postojanju, da stane u odbranu naše tradicije, istorije i snažno osudi odluku Vlade Crne Gore da prizna nezavisno Kosovo kao najsramniji čin u istoriji Crne Gore", kazao je Medojević.

Demokratija, za koju se snažno zalažemo i u koju čvrsto vjerujemo, počiva, ističe Medojevioć, na slobodno izraženoj volji naroda.

"Svaki vladar koji donosi odluke suprotno većinskoj volji naroda, to radi ili kao agent interesa tuđih država ili kao neprijatelj sopstvene države i naroda i temeljnih vrijednosti na kojima počiva jedna zajednica. Ovom izjavom Marković je priznao da Crna Gora nije suverena i nezavisna država, već marioneta stranih interesa kojom, na našu sveopštu nesreću, vladaju marionete ucjenjene zbog bestijalne pljačke sopstvenog naroda i države. Glas naroda je glas Boga. PzP, je prošao medijsku, udbašku, policijsku, tužilačku, sudsku golgotu i progon, samo zbog tvrde vjere u one vrijednosti na kojima počiva svaka ozbiljna država. Zamislite šta bi se desilo u Velikoj Britaniji da je premijer Kamerun rekao da Velika Britanija ostaje u EU, uprkos većinskoj volji naroda. Zato je Velika Britanija velika. Jer postuje svoju tradiciju, ponosi se svojom istorijom i njeguje i brine o svojoj demokratiji, tj. o večinskoj volji svoga naroda", rekao je Medojević i zaključio:

"PzP je ponosan na svoju odluku da zajedno sa našom braćom Srbima formiramo Demokratski Front koji će sjutra vršiti vlast, isključivo u interesu građana i države i koja neće po svoje 'vizije' ići ni u Vašington, ni u Moskvu. Kad god budemo pred važnim i teškim odlukama, uvijek ćemo pitati slobodni narod da odluči i mi ćemo poštovati te odluke."

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније