Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

08. 02. 2018. 15:05 >> 15:05
1

BAJČETIĆ SMATRA

"Kritike EU Vlada prikriva lažnim reformama"

Sve češće kritike koje Crna Gora dobija sa najviših EU adresa, a koje se tiču poglavlja 23. i 24. Vlada pokušava da prikriva lažnim navodnim optimističkim reformama, iako ne postoje pomaci kada je u pitanju borba protiv korupcije na visokom nivou i organizovanog kriminala, rekao je član Predsjedništva Pokreta za promjena(PzP) Nikola Bajčetić.

"Upravo zbog toga, imali smo nedavno poruke iz Berlina koje prigušavaju nadu u brzi ulazak zemalja Zapadnog Balkana u EU, jer ne žele da im se ponovi ista greška iz 2007. kada su u svoje članstvo primili Rumuniju i Bugarsku. Kritike na račun zemalja zapadnog Balkana od strane Njemačke savezne Vlade koje je iznio portparol i državni sekretar Stefen Sibert, konkretno su se odnosile na Srbiju i Crnu Goru. Akcentovani su uglavnom problemi korupcije na visokom nivou, i organizovani kriminal, a saopšteno je da moraju da se sprovedu obimne reforme na ovim poljima", rekao je Bajčetić.

Kako je istakao, uu koalicionom ugovoru CDU-a, CSU-a i SPD-a jasno se navodi na 149. i 150. strani da kada je Zapadni Balkan u pitanju, i dalje se ohrabruje perspektiva učlanjenja zemalja u EU, ali da preduslov za početak pristupnih pregovora tj. za učlanjenje u EU je da države regiona u potpunosti ispune za to predvidjene kriterijume.

U" to posebno spadaju obimne, održive i neopozive reforme u izgradnji pravne države i u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Naravno, i opoziciji i civilnom sektoru je sasvim jasno da ova Vlada nema kapaciteta da odgovori na ove zahtjeve, te da će kritike iz EU biti sve oštrije kako vrijeme bude prolazilo, pa jedino smjena DPS-a i njegovih satelita, vanredni parlamentarni izbori i nova vlada na čelu sa DF-om i ostalim kolegama iz opozicije garantuje korjenite reforme iz oblasti visoke korupcije i organizovanog kriminala", poručio je Bajčetić.



Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније