Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

08. 02. 2018. 14:53   >>  16:01

PEJOVIĆ SE NADA

Poglavlje 27 otvorićemo do kraja juna

Ministar evropskih poslova, Aleksandar Andrija Pejović, kazao je da se nada da će Crna Gora do kraja juna otvoriti poglavlje 27, koje se odnosi na životnu sredinu.

 

Pejović je podsjetio da je Vlada danas usvojila danas pregovaračku poziciju za poglavlje 27, koja će biti proslijeđena bugarskom predsjedništvu.

Ministar je pojasnio da Bugarska pokreće proceduru, te je sada sve na Evropskoj komisiji koja bi trebalo da preda svoju pregovaračku  poziciju.

"I onda će 28 država članica EU u toku narednih mjeseci razmotriti našu pregovaračku poziciju. Nadam se da ćemo za vrijeme bugarskog predsjevadanja EU otvoriti poglavlje 27, a to je do kraja juna", rekao je Pejović.

Podsjećamo, Poglavlje 27 jedno je od najskupljih i najtežih pregovaračkih poglavlja, a za njega će, prema ranijim navodima biti potrebno 1,4 milijarde eura.

Bivša njemačka ambasadorka u Podgorici, Gudrun Štajnaker, saopštila je ranije da Crna Gora ima brojne probleme kada je riječ o zaštiti životne sredine, od kojih je posebno istakla ulcinjsku Solanu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније