Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

08. 02. 2018. 16:30 >> 16:30
1

LEKIĆ PORUČIO

"Han se neće sastati s proevropskom opozicijom"

Demos neće učestvovati na sjutrašnjoj sjednici Skupštine, na kojoj će biti i Evropski Komesar za proširenje Johanes Han, privrženi suštinskim vrijednostima demokratije "čije mjesto danas i nažalost nije crnogorski parlament", saopštio je lider te partije Miodrag Lekić. On je istakao i da se Han neće sastati sa predstavnicima proevropske opozicije.

"Primamo k znanju da je komesar Han prihvatio plan njegovog boravaka u Crnoj Gori u kome se neće sresti sa predstvnicima opozicije koja je proevropska, koja, i po problematičnim izborima 16. oktobra 2016, predstavljaju pola ukupnih građana ove zemlje. Opet će izostati mogućnost da visokom gostu prezentujemo ozbiljan predlog opozicije o izlasku iz duboke političko institucionalne krize, u interesu građana ove zemlje, a koji vlast arogantno ignoriše", kazao je Lekić.

On je poručio da posebno žali i što će komesar Han pred kamerama u "krnjem parlamentu biti u vrlo ekskluzivnom društvu sa predstavnicima sumnjivog demokratskog legitimiteta koji su ovom trenutku i akteri političke operacije medijskog linča, s ciljem ponovnog pretvaranja javnog servis u partijski, sve po instrukcijama vrhovnog autokrate".

"Bez sumnje je da će predstavnici vlasti opet iskoristiti ovakve posjete kako bi propagandno uvjerili javnost da poruke iz EU o neophodnosti borbe protiv korupcije i kriminala, neophodnosti pravno-političkog epilog afere Snimak, zalaganja za nepartijski, profesionalni i autonomni Javni servis, na kraju biti oblik neobavezne literature, pa i moguće šale.  Ostajemo uvjereni da bi umjesto još jedne Potemkin posjete Crnoj Gori ozbiljni i radni kontakti komesara Hana sa predstavnicima cijelog spektra predstavnika volje građana, umjesto samo jedne njegove polovine direktno odgovorene za nenapredovanje zemlje u borbi protiv kriminala i korupcije, bio u evropsko-crnogorskom interesu, konačno u interesu demokratije", rekao je Lekić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније