Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

10. 02. 2018. 08:24 >> 13:04
16

SA STRANE

Brajović očekuje pritiske tokom izbora

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović, kazao je da očekuje pritiske sa strane, tokom predsjedničkih izbora koji će biti održani 15. aprila.

Govoreći o tome da li će se Rusija umiješati u predsjedničke, kao što je to učinila za parlamentarne izbore 2016. godine, Brajović je, gostujući u Otvorenom studiju Glasa Amerike, rekao da nije realno da se neko usudi na takav pokušaj, budući da je Crna Gora od juna prošle godine članica NATO-a.

"Postoji značajna razlika u odnosu na parlamentarne izbore, mi smo 5. juna 2017. postali članica NATO. Mislim da nije realno da se neko usudu da takav pokušaj napravi, a da će biti pritisaka, biće svakako. Spremni smo u svakom slučaju", rekao je Brajović, navodeći da očekuje mirne i demokratske izbore.

On je, komentarišući Strategiju o proširenju Evropske unije na Zapadni Balkan, prema kojoj se kao rok za članstvo Crne Gore navodi 2025. godina, Brajović je rekao kako ne smatra da je taj rok preambiciozan.

"Ne mislim da je preambiciozan, ja akcenat stavljam na to 2025, jer smo mi najdalje odmakli u evropskim integracijama, kad je u pitanju Zapadni Balkan. Računam da ćemo tokom bugarskog predsjedavanja otvoriti preostala tri poglavlja. Želimo da se sve zemlje Zapadnog Balkana jednog dana nađu u EU. Mislimo da ta naša liderska pozicija znači da ćemo i prvi ući", rekao je Brajović, uz ocjenu da Crna Gora svakodnevno radi na usvajanju evropskih standarda. 

 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније