Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

10. 02. 2018. 12:47   >>  13:01 1

"SLIJEDITI PRIMJER NATO-a"

EU da nagrađuje najbolje u integracijama

Evropska unija treba da slijedi primjer NATO–a i snažnije afirmiše politiku proširenja, nagrađujući one koji su najviše odmakli na putu evropske integracije, istakao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović na sastancima sa američkim senatorom Benom Kardinom i izvršnim potpredsjednikom Atlantskog savjeta Dejmonom Vilsonom.

Brajović je poručio da je članstvo Crne Gore u NATO-u najveći uspjeh naše zemlje na vanjskopolitičkom planu, koji štiti i jača sve tekovine referenduma o nezavisnosti, i od presudnog je značaja za stabilnost i bezbjednost njenih građana.

"Senator Kardin predstavio je Izvještaj Komiteta za vanjske poslove Senata koji se tiče Putinovog asimetričnog napada na demokratiju u Rusiji i Evropi, a u kojem je pažnja posvećena i Crnoj Gori. Istanuto je zadovoljstvo reformama koje Crna Gora sprovodi, i naglašeno je da naša zemlje od svoje nezavisnosti vodi konzistentnu politiku posvećenu evroatlantskim vrijednostima i ujedinjenoj Evropi, što je potrebno stalno naglašavati i nagraditi", saopštili su iz Skupštone.

Vilson je kazao da smatra izuzetno značajnim prisustvo predsjednika crnogorskog parlamenta na nacionalnom molitvenom doručku SAD, jer Crna Gora i na taj način pokazuje svoj odnos prema američkim saveznicima. U

Brajović je na na skupu u SAD posvećenom zemljama Jugoistočne Evrope u okviru molitvenog doručka naglasio da  je Crna Gora spremna dapomogne svim državama Zapadnog Balkana i prenese iskustva iz procesa evroatlanske integracije.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније