Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R. [ PR Centar ]

11. 02. 2018. 10:07   >>  10:11 3

IZ CRNOGORSKE PORUČILI

"Uslove za EU da ispunimo prije 2025."

Premijer Duško Marković trebalo bi da se javno obaveže da će Vlada ispuniti sve uslove kako bi Crna Gora zasluženo postala članica Evropske unije (EU) i prije 2025, ocijenio je zamjenik predsjednika Crnogorske Ivica Kaluđerović.

On je kazao da nagovještaj mogućeg datuma učlanjenja, koji je Evropska komisija odredila u svojoj Strategiji za Zapadni Balkan, treba da se posmatra kao šansa za Crnu Goru.

“I da se ni slučajno, iz perspektive Crne Gore, ne razmišlja o odlaganju članstva nakon 2025, već, ako je moguće, i prije određenog datuma”, istakao je Kaluđerović.

On smatra da nosioci vlasti u Crnoj Gori moraju da pokažu privrženost načelu vladavine prava, da crnogorska privreda i tržište budu funkcionalni i zasnovani na konkurenciji, umjesto, kako je kazao, na monopolima i klijentelizmu.

“Red je da konačno počnemo i da zatvaramo pojedina pregovaračka poglavlja s obzirom da je proces pregovora počeo još u ljeto 2012. i da je, i do sada, bio neophodan bolji rezultat u procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji”, ocijenio je Kaluđerović.

On je poručio da će Crnogorska koristiti sve svoje kapacitete kako bi Crna Gora najkasnije do 2025. godine “zaslužila stolicu” u institucijama Evropske unije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније