Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 02. 2018. 12:20   >>  12:22 8

DEMOKRATE PORUČUJU

"DPS može držati školu zloupotrebe"

Demokrate osuđuju svaku zloupotrebu službenog položaja pa i najnoviji u Budvi ali kako su kazali problem je kada osuda dolazi od DPS-a jer kako su kazali ta partija može držati malu školu zloupotrebe opštinskih i državnih resursa u stranačke i lične svrhe.

U odgovoru DPS-u Demokrate se najprije pridružuju osudi zloupotrebe službenog vozila od strane v.d. direktora "Vodovoda i kanalizacija", Vladimira Vujovića ali kako su kazali, imaju problem kada ta osuda dolazi od političkog subjekta koji, kako su kazali, "može držati malu školu zloupotrebe opštinskih i državnih resursa u stranačke i lične svrhe".

"Voljeli bismo da ste ovako odreagovali ka centrali vaše stranke, ili jednoj od frakcija vaše stranke, baš ovih dana kada smo svi bili svjedoci zloupotrebe službenih vozila na dan izbora u Beranama i Ulcinju. Ili prije toga na Cetinju i Mojkovcu. O Budvi i oktobru 2016. godine da i ne govorimo. Inicirajte smjene odgovornih ili makar javno osudite takvo ponašanje, pa onda kritikujte druge. Međutim, znamo da za to nijeste kadri i da nijeste tako nešto smjeli uraditi, te da ste i ovo saopštenje brzopleto napisali i poslali, pa se sada kajete", navodi se u saopštenju Demokrata.

Kako su ocijenili, DPS je bio brzoplet kada je u svom saopštenju pitao predsjednika Opštine, Dragana Krapovića, šta je uradio povodom konkretnog slučaja.

"Niste provjerili da preduzećima kojima je osnivač Opština upravljaju bordovi direktora i da jedino oni imenuju i razrješavaju direktore, kao i da jedino oni formiraju disciplinsku komisiju, u slučaju pokretanja disciplinske odgovornosti. Vi čas zamjerate predsjedniku Krapoviću kako je 'skoncentrisao svu vlast u svojim rukama', a čas očekujete od njega da djeluje van svojih ovlašćenja. Čas optužujete vlast da sprovodi politički progon i revanšizam, kao i da postavlja politički podobne kadrove, pa vam onda smeta što je na čelu 'Vodovoda' trenutno osoba koja je za vrijeme vašeg zemana bila finansijski direktor istog preduzeća. Da li je taj bipolarni poremećaj koji se manifestuje u vašim istupima posljedica toga što se pola godine ne možete dogovoriti koja od struja će vam voditi opštinski odbor, što ne znate jeste li se dovoljno pročistili da zadovoljite šefa, ili zbog nečeg trećeg? Nebitno je, to ipak ostavljamo vama da rješavate. A ostavljamo i nadležnim organima DOO Vodovod i kanalizacija Budva da rade svoj posao", ističu Demokrate.

Oni poručuju da javni funkcioneri moraju postupati u skladu sa određenim kodeksom ili, kako su kazali, njihovu podršku imati neće.

"Ovdje smo došli da bismo radili i borili se za promjene u korist javnog interesa, a sve što odudara od onog zbog čega su nam građani dali povjerenje naići će na našu javnu i nedvosmislenu osudu. Tako je i u konkretnom slučaju", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније