Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

13. 02. 2018. 12:33 >> 16:47
6

ZBOG DONACIJA

Funkcioneri DF-a dali izjave u SDT-u

Specijalno policijsko odjeljenje uzelo je danas izjave od nekoliko funkcionera Demokratskog fronta, među kojima su bili i poslanici u aktuelnom sazivu parlamenta, zbog donacija koje su uplaćivali Novoj srpskoj demokratiji u 2016 godini.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva saopšteno je kako je netačna i zlonamjerna informacija koju su prenijeli neki portali da je Specijalno policijsko odjeljenje nastavilo "sa privođenjima poslanika Demokratskog fronta".

U izviđajnom postupku koji vodi SDT radi provjere zakonitosti donacija koje su uplaćivane Demokratskom frontu, odnosno Novoj srpskoj demokratiji, kako je saopšteno iz te institucije, juče su uručeni pismeni pozivi pojedinim licima da dođu u prostorije Specijalnog policijskog odjeljenja, kako bi dali izjavu u svojstvu građanina.

Nikakvog privođenja nije bilo, a pozvana lica su imala mogućnost da u slučaju drugih obaveza, zatraže odlaganje saslušanja za neki drugi datum.

Prema tome, nije u pitanju nikakva "hajka Specijalnog tužilaštva na DF" već potpuno zakonito odvijanje izviđajnog postupka, poručuju iz SDT-a.

Poslanik DF-a Milutin Đukanović prethodno je, na sjednici parlamenta, kazao da su donacije iznosile oko 60-70 hiljada eura.

"Neprimjereno je da se to radi na takav način, a niko nije mrdnuo prstom kada je dvije hiljade ljudi iz Demoratske partije socijalista u jednom danu uplatilo više od 700 hiljada eura", rekao je Đukanović.

On je poručio da se DF ne može "slomiti“.

"Možete da radite šta želite, ali mi smo još čvršći i odlučniji u borbi da konačno završimo sa ovom kriminalnom hobotnicom koja se raširila u sivm krajevima našeg društva", rekao je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније