Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

14. 02. 2018. 15:12 >> 16:33
2

MARKOVIĆ SA AMERIČKIM VOJNICIMA

Ispunićemo sve obaveze članstva u NATO

Crna Gora je spremna i posvećena ispunjavanju svih obaveza koje proističu iz članstva u Sjevernoatlantskom savezu, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković.

Premijer je juče primio grupu novoimenovanih visokih oficira Oružanjih snaga Sjedinjenih Američkih Država (SAD) koja je u posjeti Crnoj Goru u okviru programa CAPSTONE – kursa profesionalnog vojnog obrazovanja za novoimenovane generale, admirale i civilne predstavnike izvršnog nivoa, organizovanog od strane Nacionalnog univerziteta za odbranu SAD.

"Poželjevši dobrodošlicu američkim oficirima, koje je predvodio bivši vrhovni komandant snaga NATO-a u Evropi penzionisani general Filip Bridlav, predsjednik Vlade je izrazio zahvalnost i poštovanje vladi i narodu Sjedinjenih Američkih Država na podršci Crnoj Gori, posebno u procesu našeg pristupanja NATO-u i ocijenio da je time kao i prošlogodišnjom posjetom potpredsjednika SAD Majka Pensa dodatno učvršćeno prijateljstvo i partnerstvo naših dviju zemalja", saopšteno je iz Markovićevog kabineta.

Premijer je, kako se dodaje, informisao goste o rezultatima naših politika i o prioritetima Vlade u narednom razdoblju istakavši da jednim od ključnih preduslova za naše odlične ekonomske rezultate u prošloj godini smatra članstvo Crne Gore u NATO-u.

"Marković je istakao potpunu spremnost i posvećenost naše zemlje ispunjavanju svih obaveza koje proističu iz članstva u Sjevernoatlantskom savezu", navodi se u saopštenju.

General Bridlav je čestitao Crnoj Gori na članstvu u NATO-u, ocijenivši da SAD u ovom dijelu svijeta imaju važnog i pouzdanog saveznika.

Marković i grupa visokih oficira Oružanih snaga SAD, kako se navodi u saopštenju, razmijenili su mišljenja i o više tema od regionalnog i globalnog značaja.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније