Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Blic, Objavio: I. P. ]

16. 02. 2018. 09:50   >>  09:49 4

SIJARTO VJERUJE

Crna Gora realno može u EU do 2022. godine

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto pozvao je Evropsku uniju da ubrza proces pristupanja Crne Gore i Srbije u EU i ocijenio da 2022. može biti realistična za proširenje na te zemlje.

"Mi podržavamo brži napredak Srbije i Crne Gore. I 2022. godina može biti realistična za proširenje EU na Srbiju i Crnu Goru", poručio je Sijarto.

Ministar spoljnih poslova Mađarske kaže da je razočaran novom Strategijom proširenja na Zapadni Balkana. Sijarto je na sastanku Savjeta ministara EU u Sofiji naglasio da integracije i proces proširenja moraju da budu "mnogo, mnogo brži".

"Poštujemo napredak koji su ove dvije zemlje napravile. Podržavamo i ostale u njihovim naporima da budu integrisani u EU. Ali što se tiče Srbije i Crne Gore, 2022. godina je vrlo moguća i one zaslužuju brži put integracija", izjavio je Sijarto pred sastanak šefova diplomatija EU gdje će se razgovarati o Zapadnom Balkanu.

"Treba ubrzati procese za Srbiju i Crnu Goru. Ne vidim razlog zašto ne otvorimo sva poglavlja ove godine. Hajde da otvorimo sva poglavlja, pregovaramo sa njima i pokušamo da zatvorimo pregovore od 2022. godine", poručio je mađarski šef diplomatije.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније