Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: RTK; Objavio: I. P. ]

16. 02. 2018. 11:45   >>  12:26 13

HARADINAJ NA FEJSBUKU

"Postignut dogovor s Crnom Gorom"

Kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, napisao je na svom Fejsbuk profilu da je postignut sporazum sa Crnom Gorom o korigovanju Sporazuma o demarkaciji, javio je RTK na srpskom jeziku.


"Srećan sam što se u ovom jubileju nezavisnosti Kosova postigao dogovor o aneks-sporazumu za korigovanje i ratifikaciju demarkacije sa Crnom Gorom", napisao je Haradinaj, prenosi RTK.

Premijer Kosova je rekao da će zajednička Deklaracija predsjednika Kosova Hašima Tačija i predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića u formatu aneks-sporazuma, kao potrebnom pravnom međunarodnom instrumentu, "biti epilog nejasnoće i duge podjele u našem društvu".

Na taj način se, kako je rekao, završava posljednja obavezu liberalizacije viza i otvaranje novog poglavlja o slobodi kretanja za građane Kosova.

Veselji: Kraj izolacije Kosova

Predsjednik kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, nakon potpisivanja nacionalnog konsenzusa za ratifikaciju demarkacije sa Crnom Gorom, rekao je da "ova politička zrelost treba da nas prati i u ostalim velikim odlukama za zemlju".

"Veoma je dobra vijest o postizanju nacionalnog konsenzusa za ratifikaciju demarkacije sa Crnom Gorom. Ova politička zrelost treba da nas prati i u budućim velikim odlukama za zemlju. U ovom jubileju nezavisnosti dolazi kraj izolacije zemlje i građanima se otvara put liberalizacije viza”, napisao je Veselji na Fejsbuku.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније