Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

17. 02. 2018. 08:08 >> 08:07
1

IZVANREDNI ODNOSI

Vlasi: Uskoro demarkacija

Advokat i politički analitičar sa Kosova i bivši visoki funkcioner SFR Jugoslavije Azem Vlasi kaže da se ne bi moglo reći da Kosovo i Crna Gora imaju neriješenih pitanja i da su odnosi dvije prijateljske države izvanredni, što će se pokazati i u godinama pred nama.

U intervjuu za Vikend novine Azem Vlasi ističe da će i problem demarkacije granice između dvije države uskoro biti potpisan.

“Dvije vlade su potpisale Sporazum o tome. Problem je na našoj kosovskoj strani što taj Sporazum još nije ratifikovan. Bliži se dan kada će Skupština Kosova to uraditi”, kaže Vlasi.

On ističe da je nedavna posjeta premijera Duška Markovića značajan događaj u potvrđivanju dobrosusjedskih i prijateljskih odnosa među našim zemljama.

Vlasi tvrdi da Crna Gora i Kosovo nemaju neriješenih pitanja, te da su sporazum o demarkaciji granice, dvije vlade potpisale 2015.

“U tom Sporazumu stoji jedna tačka koja precizira, ukoliko obje strane naknadno pronađu da ima neka greška ili problem, zajedno će ih i dogovorno riješiti. Sličnih situacija ima i među nekim drugim državama u Evropi, ali to nije razlog da međudržavni i međususjedski odnosi ne budu normalni”, kazao je Vlasi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније