Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

17. 02. 2018. 14:24 >> 16:09
6

VUJOVIĆ SMATRA

DPS oprezno, opozicija teško do dogovora

Analitičar Zlatko Vujović smatra da su male šanse da opozicija dođe do dogovora i podrži jednog predsjedničkog kandidata. On za Portal RTCG, kaže i da je DPS na oprezu, kada je riječ o predlaganju predsjedničkog kandidata. Moguće je navodi da u najjačoj partiji, postoje strahovi da u nekom scenariju njihov kandidat neće pobijediti.

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović nije juče saopštio ko će biti kandidat te stranke na predsjedničkim izborima koji će biti održani 15. aprila. Saopštio je da ni on ne zna ime kandidata DPS-a na predsjedničkim izborima.

Vujović u izjavi za Portal RTCG kaže da nije do sada bila praksa DPS-a da ovako dugo, ne zna ko će biti njihov predsjednički kandidat.

Podsjeća da se ranije ime kandidata najjače partije znalo mnogo ranije i to je, kako dodaje, bila poruka da se DPS osjeća sigurno i da očekuju pobjedu.

„Sada bi mogao da se izvuče drugi zaključak, ako i dalje ne znaju ko će biti njihov predsjednički kandidat, onda postoje na neki način i strahovi da eventualno u nekom scenariju taj kandidat neće možda pobijediti, pa samim tim insistiraju na više opreza, nego što smo ranije očekivali“, kazao Vujović.

Komentarišući jučerašnji sastanak opozicije Vujović je utiska da nije postojala spremnost za dogovorom kod jednog dijela opozicije, već je, kako kaže, cilj bio da istaknu svog kandidata.

Smatra da je DF htio da iskoristi susret da se afirmiše kao lider opozicije, što je kako dodaje legitiman cilj.

„Čini mi se da to više nije realno u ovom odnosu snaga, niti je DF lider opozicije niti više mogu postavljati uslove“, kaže Vujović i dodaje da ipak treba sačekati eventualne naredne susrete.

Kaže i da će sukobi unutar opozicije destimulisati njihove birače, i dodaje da opozicija ne bi trebalo da ima previše kandidata.

„Opozicija ako želi da uspije ne bi trebalo da ima previše kandidata, najbolje bi bilo da imaju jednog svakako, međutim nije tragedija ni da imaju dva. Ukoliko postoji dogovor da podrže“, kazao je Vujović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније