Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

18. 02. 2018. 10:29   >>  10:27

KONGRES IUSY

Mlade generacije novo lice demokratije

Predsjednik Komisije za međunarodnu saradnju, evropske i evroatlantske integracije Demokratske partije socijalista Crne Gore Aleksandar Andrija Pejović zatvorio je sinoć u Bečićima 33. Svjetski kongres Internacionalne unije socijalističke omladine (IUSY), u čijem dvodnevnom radu su učestvovali predstavnici 110 partija iz više od 90 država.

Kako je saopšteno iz DPS-a on je izrazio zadovoljstvo da su naša zemlja i Demokratska partija socijalista imale priliku da svega dvije godine po prijemu u članstvo u Internacionalnu uniju budu domaćin ovakvog događaja i diskusije o aktuelnim političkim temama širom svijeta.

Posebno je naglasio činjenicu da je DPS dobila mjesto potpredsjednika u ovoj prestižnoj organizaciji.

Govoreći o univerzalnim vrijednostima socijaldemokratije, Pejović je ukazao da ljevica mora iznaći novu energiju kako bi se vratila svojim izvornim idealima, velikim idejama i motivaciji koji su je uvijek karatkerisali.

Dodao je da su upravo mlade generacije novo lice demokratije, koje se može i mora suočiti sa rastom populizma i ekstremizma, koje širom svijeta treba da donese progres i solidarnost i izbori jednakost.

Osvrćući se na primjer Crne Gore koja je zahvaljujući viziji i umijeću lidera koji su veoma mladi stupili na najodgovornije pozicije, sa energijom i voljom da nose zemlju naprijed, uspjela da prevaziđe sve prepreke, Pejović je poručio delegatima iz čitavog svijeta da su oni generacija IV industrijske revolucije i milenijalci koji imaju važan zadatak da isprave greške prethodnih generacija tamo gdje je potrebno i da se izbore za novo mjesto ljevice u političkim sistemima.

"Tokom Svjetskog kongresa u Bečićima Pejović je imao niz susreta sa poslanicima Grupe SD u Evropskom parlamentu Enrikeom Gererom, Brandom Benifejem, Tiborom Sanjijem, kao i sa zamjenikom generalnog sekretara PES-a Đakomom Filibekom, s kojima je razgovarao o temi proširenja EU na Zapadni Balkan, ulozi Crne Gore i podršci koju očekujemo od kolega iz grupe socijalista i demokrata", saopšteno je iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније