Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

19. 02. 2018. 08:58 >> 08:57
8

LAVROV SMATRA

Prijem CG u NATO vještački i nepotreban

Prijem Crne Gore u NATO bio je vještački i nepotreban, smatra ruski šef diplomatije Sergej Lavrov.

Komentarišući proširenje NATO-a, i da li namjerava da se suprotstavi očekivanom ulasku Makedonije u Alijansu, Lavrov je u intervjuu Agenciji Beta rekao da je "širenje NATO greška".

"Ništa što sada čini NATO, ničiju bezbjednost ne povećava, pa ni bezbjednost balkanskih država, kojima sa strane Rusije ništa ne prijeti, i ništa što se sada dešava ne predstavlja korak za povećanje sposobnosti NATO da reaguje na realne, a ne na izmišljene prijetnje. Ne vidim kako su ta tri talasa širenja učinili NATO sposobnijim u borbi sa terorističkim prijetnjama, narko prijetnjama, uključujući i prijetnje koje dolaze sa Balkana gdje je poslije apsolutno jednostranog, neobjektivnog proglašenja nezavisnosti Kosova stvorena teritorija koja predstavlja primjer korupcije, i onoga što se naziva 'crna rupa'", rekao je Lavrov. 

"Smatram da je prijem Crne Gore bio potpuno vještački i nepotreban. Obratili smo pažnju da takav metod kao što je pokazivanje volje naroda u vidu referenduma postaje sve manje popularan pri donošenju takvih, dosta sudbonosnih odluka", rekao je Lavrov.

Lavrov je, između ostalog, rekao rekao da se Moskva ne protivi približavanju Srbije i zemalja regiona Evropskoj uniji (EU), ali da je izbor pred koji Brisel stavlja zemlje kandidate - ili Rusija ili Zapad - veoma pogrešna politika.

On je rekao da je Zapad pogazio džentlmenski dogovor o neširenju NATO prema granicama Rusije, a da sada u tu igru želi da uvuče i Balkan.

Govoreći o Kosovu Lavrov je naveo da će Rusija prihvatiti bilo koje rješenje koje dogovore Beograd i Priština i dodao da je bez tog dogovora besmisleno govoriti o mjestu Kosova u UN.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније