Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

RTK [ Objavio: O.Z. ]

19. 02. 2018. 21:51 >> 10:12
6

SKUPŠTINA KOSOVA

Sjednica o demarkaciji ponovo odgođena

Sjednica Skupštine Kosova o demarkaciji koja je bila zakazana za sjutra odgođena je do neodređenog datuma.

Još uvijek nije precizirano kada će se pred poslanicima Skupštine Kosova naći ratifikacija Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, prenosi Televizija Kosova (RTK). Premijer Kosova Ramuš Haradinaj kaže da poslije zakazivanja nove sjednice o demarkaciji nema nazad.

"Zbog svega što je pratilo proces demarkacije, prije nego što se ovo pitanje ponovo nađe u skupštini, trebalo bi da se konsultujemo sa svim parlamentarnim grupama i poslanicima, kako bi pripremili sve za narednu sjednicu", smatra Haradinaj.

On je rekao da se za ratifikaciju čekalo tri godine pa može se čekati i jedna nedjelja jer još uvijek treba "da se vode oprezne konsultacije sa svim stranama".

"U toku je proces rješavanja pitanja demarkacije. Vrijeme će pokazati da li smo sačuvali teritoriju , dobili slobodu kretanja i izvukli Kosovo iz veoma teške situacije. To ne možemo sami da učinimo, bez razumijevanja drugih. Zato je sada važno da imamo podršku svih, Srpske liste, Samoopredjeljenja i svakog poslanika u skupštini, jer je to trenutak kada bi svi trebalo da budemo zajedno“, kazao je premijer Kosova.

Haradinaj nije precizirao kada će se pred poslanicima naći pitanje demarkacije, navodeći da će možda proći i nedjelju dana kako bi sve bilo spremno za ovu sjednicu poslije koje, dodaje, nema nazad.

"Promijenilo se činjenično stanje, postoji sporazum između dvojice predsjednika, sporazum koji ima opciju ponovnog razmatranja i korekcije u pravcu Čakora i Kule. Ne znam da li su mediji prenijeli i ja sam radio na ovom sporazumu. Direktno sam bio uključen u suštinu ovog sporazuma i zahvaljujem svima koji su radili na ovom sporazumu", istakao je on.

Podsjetimo, vanredna sjednica Skupštine Kosova posvećena ratifikaciji Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom bila je zakazana 18. februara. Sjednica je, međutim, odgođena, a na novi datum još uvijek nije određen.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније