Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

20. 02. 2018. 16:09 >> 23:46
3

BRAJOVIĆ PORUČIO

O Pejoviću nakon što Vlada dostavi mišljenje

Skupština će odluku o eventualnoj smjeni ministra evropskih poslova Aleksandra Andrije Pejovića donijeti nakon što Vlada dostavi mišljenje, kazao je predsjednik Parlamenta Ivan Brajović.

Skupština ima pravo da razrješava one koje bira, poručio je Brajović komentarišući eventualnu smjenu ministra Pejovića, za kojeg je ASK utvrdio da je konfliktu interesa. 

"Sačekaćemo da vidimo stavove Vlade, koji su najavljeni uskoro. Ustanovljen je izvjestan konflikt interesa i kada čujemo stavove Vlade, Skupština će vrlo odgovorno, vrlo zakonito i vrlo principijelno odnijeti prema tom pitanju", kazao je Brajović. 

Komentarišući  odluke  Osnovni sudova koje se odnose na smjene Gorana Đurovića i Nikole Vukčevića iz Savjeta javnog servisa, Brajović poručuje da svako treba da radi svoj posao.

"Skupština, ja tvrdim da se odgovorno ponaša. Imali smo stav Osnovnog suda, ali imali smo i stav Vijeća Osnovnog suda, po žalbi zaštitnika koji je poništio, odnosno ukinuo odluku o privremenoj mjeri. Ne vidim da bi se moglo nešto drugo desiti i u drugom slučaju sem da bude istovjetna sudska odluka. Znači, neka svako radi svoj posao i mi ćemo vidjeti do čega će to u konačnom dovesti", naveo je Brajović.     

Predsjednik Skupštine očekuje da će uskoro Državna izborna komisija raditi u punom kapacitetu. To je od ključnog značaja, jer se radi o jednoj od najznačajnijih institucija u državi, poručio je Brajović.  

"Svaka institucija mora da funkcioniše na efikasan i odgovoran način. Imali smo tu zdravstveni problem kod predsjednika DIK-a, ali ja zaista očekujem  da to bude riješeno i da DIK uskoro počne da funkcioniše u punom sastavu" kazao je Brajović. 

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) pozivao je ranije danas Skupštinu Crne Gore da, kao institucija koja bira Državnu izbornu komisiju (DIK), hitno iskoristi svoje kontrolne mehanizme, i da uputi obavezujuće preporuke za deblokadu rada ove institucije.

Žarko Božović, Radio Crne Gore 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније