Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

21. 02. 2018. 14:22   >>  14:21 11

U PETAK

Poslanici DF-a će zajedno po poziv u sud

Članovi Predsjedništva Demokratskog fronta i poslanički klub DF-a, zajedno s Milanom Kneževićem, poći će u petak u Osnovni sud u Podgorici, kako bi preuzeli poziv Kneževiću za izdržavanje zatvorske kazne, saopšteno je iz tog političkog saveza.

 

O daljim političkim potezima, kako su kazali, blagovremeno će obavijestiti javnost.

"Predsjedništvo i poslanički klub DF, zajedno sa Milanom Kneževićem, poći u petak u Osnovni sud kako bi svi zajedno preuzeli poziv za izdržavanje kazne. Naime, zakonom je predviđeno da nakon uručivanja sudskog poziva, Milan Knežević ima pravo žalbe u roku od tri dana, a odluku vezano za to da li će iskoristiti to pravo ili ne, donijećemo svi zajedno, kao što smo svi zajedno branili naše šatorsko naselje i slobodnu zonu", navodi se u saopštenju DF-a.

Zajedno s Kneževićem, kako su saopštili, odlučili su da neće pisati nikakve molbe ministru pravde Zoranu Pažinu, "jer postoji dovoljno mehanizama da se ova kriza može riješiti u skladu sa Ustavom i zakonima".

"Filip Vujanović je oslobodio izdržavanja zatvorske kazne pokojnog Dragana Dudića Frica, zatim aktiviste njegove partije osuđene za izborne zloupotrebe, od zatvora je spašavao i opštinske službenike osuđene za zloupotrebu službenog položaja i nanošenje teških tjelesnih povreda. Spasio je zatvora carinika osuđenog za primanje mita, pomilovao čovjeka osuđenog za ubistvo iz bezobzirne osvete, policajca kome je kazna izrečena zbog mučenja pritvorenika, a u jeku kampanje – Stop nasilju nad ženama i djecom – pomilovao je lokalnog biznismena koji je svojoj radnici polomio nos. Javnosti su, takođe, poznati svi detalji oko oslobađanja novinara Petra Komnenića, koga su nadležni državni organi oslobodili od pravosnažne presude da ide u zatvor, nakon što je saopštio da neće lično da piše nikakve molbe za pomilovanje", podsjećaju iz DF-a.

Nesporno je, kako navode, da su "Filip Vujanović i drugi državni organi koristili ustavne i zakonske mehanizme, iako ti pojedinačni slučajevi nijesu imali nikakav rizik po mir i stabilnost zemlje, kao što ovaj konkretni slučaj nesumnjivo ima, jer se radi o izabranom predstavniku najjačeg opozicionog subjekta i politički motivisanom postupku".

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније