Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 02. 2018. 17:38   >>  18:46

SKUPŠTINA TUZI

Kajošaj reizabran za predsjednika

U nastavku konstitutivne sjednice Skupštine Tuzi kao opštine u okviru Glavnog Grada, funkcioner Demokratske Unije Albanaca, Fadilj Kajošaj, ponovo je izabran na funkciji predsjednika Skupštine, a koju je obavljao i u prethdona dva mandata.

On je izabran glasovima 20 odbornika vladajuće koalicije koju čine odbornici DPS, DUA, BS i SD.

Obrazlažući predlog, predstavnik kluba odbornika DPS, Halil Duković, izrazio je uvjerenje da će Kajošaj nastaviti sa uspješnim obavljanjem ove visoke funkcije što je pokazao i u prethodna dva mandata.

Predstavnici klubova opozicionih partija, izrazili su rezervu prema predlogu parlamentarne većine i svoje nezadovoljstvo su iskazali izlaskom iz skupštinske sale uoči glasanja za jedinog kandidata na toj funkciji.

Kako je najavljeno, od prvog septembra ove godine, Tuzi će dobiti status pune opštine i stim u vezi, novoizabrani predsjednik Skupštine izjavio je Radiju Crne Gore da će „ovaj period iskoristiti za formiranje novih sekretarijata i službi potrebnih za normalno funkcionisanje pune lokalne samouprave“.

U vezi izrečenih stavova opozicionih odbornika, Kajošaj je naveo „da je to njihovo pravo cijeneći volju onih koji iz principijelnih razloga su zauzeli takav stav o njegovom izboru na tu funkciju“.

Podsjetimo da su Tuzi, od posljednjih izbora, postali Opština u okviru Glavnog Grada čime je broj odbornika sa 21 koliko ih je bilo u Skupštini kao GO, porastao na 31, koliko broji novi saziv kao Opština u okviru Glavnog Grada.

Đoka Dukaj, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније