Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

23. 02. 2018. 07:45 >> 09:53
13

JANJIĆ O DEMARKACIJI

Podrška Srpske liste zavisi od Vučića

Analitičar iz Beograda Dušan Janjić, komentarišući stavove Srpske liste od kojih zavisi podrška demarkaciji Kosova i Crne Gore, kazao je da je jasno da njihova odluka zavisi od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića

 

"U ovom momentu apsolutno je jasno, kakvu god odluku da donese SL, iza nje će stajati Vučić, i kakvu god odluku da donese Vučić, on će imati probleme", rekao je Janjić za Pobjedu.

"Ako podrži Zakon o demarkaciji, imaće probleme sa opozicijom, a ako ne podrži, imaće ozbiljne probleme i na daljoj destabilizaciji spske zajednice na Kosovu i u reakcijama međunarodne zajednice", naveo je Janjić.

On smatra i da postoji nekoliko razloga na koje bi se mogao pozvati Vučić, i na koje se poziva i međunarodna zajednica u komunikaciji sa njim i Srpskom listom, a u namjeri da se nađe model po kojem bi poslanici SL glasali za sporazum.

"Mislim da će se posebnim formulacijama omogućiti da SL glasa za sporazum. Kad kažem formulacije, mislim na primjer kada je premijer Crne Gore dao alibi Haradinaju i Tačiju da vrate pitanje ratifikacije na dnevni red deklaracijom koja je potpisana između dva predsjednika, ali suštinski nije uticala na konkretnu demarkaciju. Tako da je moguće da se dogodi neki takav akt između Srpske liste i kosovskih vlasti prije nego što SL glasa za zakon. Na kraju krajeva, jeste komplikovano, i neće biti lako da se nađe rešenje, jer nijedno rešenje neće biti od svih pozdravljeno, ali ja očekujem da će Srpska lista podržati zakon, jer tu postoje širi razlozi, prvo bilateralni odnosi Srbije i Crne Gore, a onda i pitanje stabilnosti regiona", navodi Janjić.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније