Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

23. 02. 2018. 19:08   >>  19:07 9

KNEŽEVIĆ DODIKU

"Ne mogu doći, živjela Srpska"

Funkcioner Demokratskog fronta, Milan Knežević obavijestio je predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika da neće moći da prisustvuje Forumu dijaspore u Banjaluci, jer mu je sud oduzeo putne isprave.

 

Knežević se zahvalio Dodiku, navodeći da je počastvovan pozivom.

"Pošto pretpostavaljam da ste informisani da je 19. jula 2017. protiv mene, kolege Andrije Mandića i još jedanaest Srba i Rusa, otpočeo sudski proces za tzv. državni udar na dan izbora 16.oktobra 2016, na moju veliku žalost neću biti u prilici da učestvujem na Forumu, jer mi Sud i Tužilaštvo nijesu vratili putnu ispravu, iako su bili dužni da to učine, jer se radilo o službenom putovanju na koje imam pravo i izuetno važnom događaju za mene i partiju koju predstavljam”, poručio je Knežević.

On tvrdi da mu je sud u obrazloženju  zbog kojeg mu odbijaju vraćanje putnih isprava Sud i Tužilaštvo utvrdili da bi njegov odlazak u Banjaluku bio idealna mogućnost da se sastane sa još jednim brojem neotkrivenih terorista koji bi mogli biti u Republici Srpskoj.

“Ovakva šizofrena formulacija o državnom udaru koji neprekidno traje najbolje govori u kakvom položaju se nalazi srpski državotvorni narod u Crnoj Gori, a posebno njegovi politički predstavnici koji su stigmatizovani isključivo zbog svoje nacionalne pripadnosti. Dan nakon dobijanja Vašeg poziva, Osnovni sud u Podgorici mi je uputio poziv za izdržavanje četvoromjesečne zatvorske kazne zbog učešća na oktobarskim protestima u Podgorici iz oktobra 2015. godine. Jedini sam crnogorski a vjerujem i evropski poslanik kojem je dosad tri puta skinut imunitet i koji je već u jednom sudskom procesu pravosnažno osuđen zbog svog političkog djelovanja”, navodi Knežević.

On navodi da je Dodiku prilikom njihovog susreta u novembru 2016. saopštio da su u ovom trenutku jedino kosovski Srbi u gorem položaju od Srba u Crnoj Gori, ali i da nemaju namjeru da odustanu od, kako je rekao, pravedne ljudske i političke borbe na koju ih obavezuje istorija, duhovnost i prađedovski zavjet, i volio bih da to bude moja poruka učesnicima Foruma.

“Takođe sam vam istom prilikom saopštio da kad god bih se našao pred velikim iskušenjima nadahnjivao sam se žrtvom, iskustvom i odlučnošću srpskog naroda u Republici Srpskoj da ostane i opstane uprkos raznim geopolitičkim nasrtajima na njenu državnost i vrijednosti. Vaš primjer je putokoaz kako treba istrajavati i kad je najteže. Zato u mislima sa vama i učesnicima Foruma šaljem bratske pozdrave i želje za uspješnim radom, a svim građanima Republike Srpske želim svako dobro i napredak. Nema povlačenja! Nema predaje! Živjela Republika Srpska!”, napisao je Knežević u pismu.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније