Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

25. 02. 2018. 08:12 >> 08:11
14

ULJAREVIĆ SMATRA

Neozbiljno što DPS još nema kandidata

Izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević ne vjeruje da je odugovlačenje sa izborom predsjedničkih kandidata predstava, ni u vlasti, ni u opoziciji.

 

Uljarević ne smatra ni da bi neki centar moći izvan Crne Gore mogao nametnuti rješenje.

Ona je gostujući u "Živoj istini" ocijenila kako je neozbiljno što DPS još nema predsjedničkog kandidata.

"Neozbiljno je, jer imate odgovornost za određene procese. Ne možete optuživati opoziciju da nije još pronašla kandidata, ukoliko ga sami nijeste ponudili. Na drugoj strani mnogo lošija je situacija u opozicionim krugovima, gdje kako vrijeme prolazi sve je manje mogućnosti da će se dogovoriti oko jednog kandidata," saopštila je Uljarević dodajući da bi to moglo da bude dobro rješenje ali da joj se čini da je tu šansu opozicija propustila, prenosi Portal Antene M.

Ona kaže da je iznenađena ostavkom Aleksandra Andrije Pejovića. Očekivala je, kako kaže, da Vlada razriješi ministra evropskih poslova.

Uljarević navodi kako ne prihvata ocjene da je CGO u kampanji protiv Pejovića skrenuo pažnju sa odgovornosti Vlade.

"Pitanje ustavnosti te odluke je otvarano na sjednici Vlade i bilo je članova Vlade koji su glasali protiv takve odluke. Dakle Vlada je sa punom sviješću usvojila takvu odluku. Mi smo tražili njegovo razrješenje. Bitna je razlika da li vas je neko razriješio ili ste dali ostavku. Moje informacije ukazuju da Pejović nije imao namjeru da da ostavku i ja duboko vjerujem da je to bila partijska direktiva, i da je on poslušao partiju, a da odluka ASK-a nije bila za njega dovoljno mjerodavna", smatra ona.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније