Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

26. 02. 2018. 07:48 >> 07:47
5

VLASI PORUČIO

Podrška razgraničenju nikad veća

Predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je uvjeren da će se u srijedu poslije postizanja konsenzusa sa albanskim partijama usvojiti Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom.

"Očekujem da će se usvojiti jer građani naše zemlje čekaju. Niko nema pravo da blokira građane na njihovom putu ka EU, liberalizaciju viznog režima, jačanje suvereniteta države Kosovo. Dobra vijest je što smo postigli konsenzus. Poslije više od mjesec našli smo zajednički jezik sa dijelom opozicije o ratifikaciji sporazuma, ali čekamo i mišljenje kolega iz Pokreta Samoopredjeljenje i Srpske liste", rekao je, između ostalog, predsjednik Skupštine Kadri Veselji u intervjuu za RTV21.

Iako nije rekao da li su obezbijedili dovoljan broj glasova za ratifikaciju Sporazuma o demarkaciji, Veselji kaže da je u stalnom kontaktu sa poslanicima koji su protiv ratifikacije kako bi u srijedu glasali za sporazum.

Kosovski analitičar Azem Vlasi za Pobjedu kaže da je konsenzus albanskih partija veoma značajan.

"Podrška razgraničenju nikad nije bila veća. Teško je nagađati kako će se ponašati Srpska lista i Samoopredjeljenje, ali sam optimista da će biti podrške za ovaj zakon. Ako Srpska lista dobije nalog iz Beograda da glasa za demarkaciju, onda će vjerovatno tražiti ustupak, odnosno da se formira zajednica opština sa srpskom većinom. U svakom slučaju, Srpska lista čeka nalog iz Beograda. Što se Samoopredjeljenja tiče, u toj partiji postoji rascjep, ali se oni najčešće ujedine kad treba nauditi Kosovu", poručio je Vlasi.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније