Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

26. 02. 2018. 12:53 >> 12:51
3

DEMOS POZIVA

Anka Vukićević da vrati mandat

Glavni odbor Demosa pozvao je Anku Vukićević da vrati mandat toj partiji zbog, kako su saopštili, činjenice da je Vukićevićeva daleko više dobila od stranke nego što joj je doprinijela.

Glavni odbor je, konstatujući greške u prebrzom konstituisanju stranke, a samim tim i, kako su saopštili, "otvaranju mogućnosti za ulazak pojedinaca različitih profila i sa različitim motivima, zatražio od Anke Vukićević da vrati mandat DEMOS-u iz više razloga".

"U prvom redu zbog činjenice da je Vukićevićeva daleko više dobila od Demosa nego što je doprinijela stranci, ne uspijavajući čak ni da u statusu poslanice formira opštinski odbor u Nikšiću", saopštio je Demos.

Na sjednici GO Demosa je iskazana čvrsta privrženost poštovanju bazičnih postulata stranke "kao građanske, dosljedno opozicione, partije koja se bori za pobjedu širih vrijednosti pravne države i građanske demokratije". 

"Pored toga Demos će nastaviti i pojačati svoje djelovanje sa jasnim, principijelnim ali i umjerenim stavovima protiveći se svim ekstremizmima u crnogorskom društvu, koje perfidno podstiče vrh vlasti, pod sjenkama organizovanog kriminala i korupcije", navodi se u saopštenju.

Demos će, navode, nastaviti da bude glas razuma u Crnoj Gori, ne podliježući demagogiji i populizmu kao dominantnim strategijama na ovom prostoru, već će ozbiljnim i umjerenim stavovima davati doprinos razvoju naše zemlje.

"U tom cilju Demos će se, između ostalog, osloboditi svih onih koji svojim neradom i pasivnošću nisu doprinosili partiji, ali i onih koji nisu mogli do kraja da savladaju građanski, demokratski i kulturni koncept stranke. Demos će, uz otvorenost prema novim članovima, koji prilaze u novom, prilično raščišćenom stanju proaktivno djelovati na bazi emancipastorskih ideja koju su okupile izvorni Demos", navode iz stranke. 

Glavni odbor je, kako su pojasnili, na sjednici izabrao i nove članove Predsjedništva - Viktora Dedaja, Maju Vučelić, Avda Gorčevića, Igora Jovovića, Sava Vujoševića i Tinu Raičević.

"Za vd predjednice Izvršnog odbora, Glavni odbor je izabrao Luciju Đurašković", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније