Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

26. 02. 2018. 13:49   >>  13:46 1

ŽIVKOVIĆ POZIVA

Ispitati trošenje novca u građanskoj opoziciji

Demokratska partija socijalista pozvala je nadležne organe da ispitaju kako stranke takozvane građanske opozicije troše novac iz budžeta i da li u tim radnjama postoje elementi krivičnog djela.

"Nakon učestalih informacija koje se pojavljuju u javnosti ovih dana, u kojima insajderi iz stranaka samozvane građanske opozicije sve češće dovode u pitanje način na koji se troši novac koji ovi politički subjekti dobijaju iz budžeta, pozivamo nadležne organe da ispitaju kuda odlaze ova sredstva i da li postoje elementi krivičnog djela koji se tiču njihovog nenamjenskog trošenja", kazao je poslanik Demokratske partije socijalista, Danijel Živković.

Svjedoci smo, kaže Živković, da se ovih dana pojedine partije pred očima javnosti raspadaju, da ni na jednim izborima koji su održani ne uspijevaju da pređu cenzus, ali da barataju sumama koje se mjere milionima.

Uz to, dodaje, sa poslanicima koji niti jedan dan nijesu proveli na svom radnom mjestu - u Skupštini Crne Gore.

"Kako bismo spriječili da se ova praksa ustanovi kao profitabilni, ali nezakoniti, parapolitički biznis, smatramo da treba na osnovu izjava koje smo ovih dana čuli na temu sumnjivog trošenja novca, ispitati i utvrditi da li se novac troši na zakonit način ili on služi za ličnu potrošnju lidera ovih stranaka", Zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније