Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

27. 02. 2018. 15:29 >> 15:27

BRAJOVIĆ-CRNADAK

Infrastrukturom do bolje saradnje

Preduslov intenzivnije ekonomske saradnje Crne Gore i Bosne i Hercegovine je bolja infrastrukturna povezanost dvije zemlje, ocijenili su predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Igor Crnadak.

Kako je saopšteno iz Brajovićevog kabineta, tokom sastanka je konstatovano da dvije države u kontinuitetu razvijaju prijateljske odnose i saradnju zasnovanu na višestrukoj povezanosti.

U kontekstu jačanja regionalne stabilnosti, kako su kazali, posebno je istaknuta važnost njegovanja dobrosusjedske politike i regionalne saradnje.

"Sagovornici su pozdravili nedavno usvojenu Strategiju o proširenju za Zapadni Balkan, u kojoj je jasno naznačena evropska perspektiva država regiona, kao i važnost vrednovanja individualnih dostignuća svake zemlje na putu ka Evropskoj uniji", navodi se u saopštenju.


Brajović je istakao da je za Crnu Goru, kao državu koja je najviše odmakla u procesu evropske integracije, poštovanje principa regate od izuzetne važnosti, pri čemu je potvrdio spremnost naše zemlje da svim državma Zapadnog Balkana pomogne na evropskom putu.

Crnadak je naglasio da je teško zamisliti budućnost Zapadnog Balkana van konteksta Evropske unije, koji je važan za jačanje demokratije, institucija i vladavine prava.

"Tokom susreta dvojice zvaničnika razmijenjena su mišljenja o aktuelnim ekonomskim prilikama, te istaknuto da je preduslov intenzivnije ekonomske saradnje bolja infrastrukturna povezanost dvije zemlje", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније