Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

28. 02. 2018. 18:39   >>  18:36

VLAHOVIĆ PORUČIO

Odnos vlasti prema demarkaciji štetan

Ovakav odnos vladajućih struktura prema pitanju demarkacije nanosi veliku štetu državnim i nacionalnim interesima Crne Gore, kazao je člana Glavnog odbora DEMOS-a, Vuk Vlahović.

"Izjava koju su potpisali Hašim Tači i Filip Vujanović, kojom se poziva kosovski parlament da ratifikuje sporazum o demarkaciji granične linije između Crne Gore i Kosova predstavlja novu jeftinu predstavu za javnost u režiji vladajuće stranke", kazao je Vlahović.

Prema Vlahoviću krajnje je neobično da predsjednik jedne države poziva parlament druge da učini nešto ovo ili ono, tim prije što se radi o Vujanoviću, koji takav pristup nikada nije pokazivao čak ni prema crnogorskom parlamentu.

"Sljedeća nelogičnost i dodatna konfuzija sadržani su u dijelu teksta deklaracije u kojem se predviđa mogućnost obrazovanja radne grupe koja će riješiti eventualna sporna pitanja, i to nakon završenog postupka ratifikacije u parlamentima!", navodi se u saopštenju.

Vlahović poručuje sa je dosad nezabilježena i međunarodnom pravu nepoznata praksa, da se sporna pitanja rješavaju nakon sprovedene ratifikacije ugovora.

"To pokazuje da je vladajuća elita u potpunosti izgubila kompas u vođenju države, te da se bagatelno i krajnje neozbiljno odnosi prema pitanjima od najvišeg nacionalnog interesa, jer se pitanje očuvanja teritorijalne cjelovitosti u svakoj ozbiljnoj zemlji tretira kao prvorazredno", kazao je Vlahović.

On dodaje da je navedeno indikativno "u kontekstu činjenice da je aktuelni premijer Marković samo par dana prije toga, na sastanku sa kosovskim premijerom Haradinajem, izjavio da je pitanje demarkacije za Crnu Goru završena stvar".

"Šta se u međuvremenu promijenilo i šta je dovelo do inkognito posjete Tačija, ko je Vujanoviću naredio da uđe u ovu predstavu i sa kojim ciljevima, javnosti nije poznato. Izvjesno je međutim da ovakav, gotovo neshvatljiv odnos vladajućih struktura, nanosi veliku štetu državnim i nacionalnim interesima Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније