Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

01. 03. 2018. 10:07 >> 10:05
1

CRNOGORSKA

Konsultacije prije imenovanja pregovarača i ministra

Vlada Crne Gore trebalo bi da konsultuje predstavnike nevladinih organizacija (NVO), koje su nosioci evropskih vrijednosti, prilikom imenovanja novog glavnog pregovarača sa Evropskom unijom (EU) i izbora novog ministra za evropske poslove, ocijenjeno je iz Crnogorske.

 

Potpredsjednik Crnogorske, Zoran Mugoša, smatra da je posjeta predsjednika Evropske komisije Žana-Kloda Junkera Podgorici bila prilika da predsjednik Vlade javno obeća da će Crna Gora ispuniti sve obaveze kako bi postala članica EU i prije 2025. godine.

“Ne razumijemo zašto je ova šansa za takvu vrstu obećanja propuštena”, kazao je Mugoša u saopštenju dostavljenom PR Centru.

On je pozvao vlast da bude odgovornija u pogledu evropske perspektive Crne Gore i da posao pristupanja EU posmatra šire od interesa stranaka koje je čine.

"U imenovanju novog glavnog pregovarača sa EU, kao i prilikom izbora novog ministra za evropske poslove, Vlada treba da se konsultuje i sa relevantnim akterima u društvu i sa akademskom zajednicom, a prije svega sa predstavnicima onih NVO koje su nosioci evropske ideje i evropskih vrijednosti u Crnoj Gori", smatra Mugoša.

On je rekao i da proces evropske integracije Crne Gore nadilazi partijske nagodbe i političke kalkulacije i da nosioci vlasti praktičnim djelovanjem treba da pokažu da to razumiju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније