Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

03. 03. 2018. 17:38 >> 17:36
1

ĐOKIĆ DOBIO PODRŠKU

Omladina SD-a izabrala novog predsjednika

Na drugom Kongresu Omladine Socijaldemokrata Crne Gore, održanom danas u prisustvu 198 delegata, za novog predsjednika Omladine SD-a izabran je Emil Đokić.

Iz SD-a je saopšteno da će funkciju potpredsjednika u ovom mandatu obavljati Drago Drobnjak, Sanel Canović i Nikola Zirojević. Za predsjednicu Statutarne komisije izabrana je Alma Feratović, a za članove ove komisije Miloš Marković i Ćazim Velić.

"Kongres je održan u prisustvu brojnih gostiju, među kojima su bili i predstavnici podmladaka Demokratske partije socijalista i Bošnjačke partije Crne Gore, ali i predstavnik Socijaldemokratske partije Hrvatske", piše u saopštenju.

Takođe, Kongresu je prisustvovao i predsjednik Socijaldemokrata, Ivan Brajović, potpredsjednici Mićo Orlandić i Damir Šehović, kao i ostali funkcioneri SD-a.

"Brajović je, pozdravivši brojne prisutne, istakao da veliki dio partije počiva upravo na mladim ljudima koji za Socijaldemokrate nijesu samo "izvršioci", već i "stvaraoci". Zahvalivši aktuelnom rukovodstvu mladih na doprinosu i punoj posvećenosti koju su pokazali tokom svog mandata, poručio je omladini da se ne plaši odgovornosti jer je u njihovim umovima i rukama budućnost Crne Gore", naveli su iz SD-a.

Dosadašnji predsjednik Omladine SD-a, Ahmed Zajmović, kazao je da je ponosan na sve što je urađeno u protekle dvije godine, te da je činjenica da su Socijaldemokrate respektabilan politički subjekt u Crnoj Gori, a Omladina Socijaldemokrata organizacija kojoj bi svaka politička partija pozavidjela.

"Poželjevši uspjeh novom rukovodstvu, istakao je i da je ponosan na snažnu organizaciju mladih i novu generaciju ljudi koja će je voditi u narednom periodu", kaže se u saopštenju.

Novoizabrani predsjednik Omladine SD-a, Emil Đokić, zahvalio je na podršci i na prilici da zajedno sa mladim Socijaldemokratama nastavi da "ispisuje nove stranice odvažne, složne i drugarske priče".

"Mi smo one snove koje smo sanjali od dana našeg I Kongresa, itekako ostvarili jer smo u njih čvrsto vjerovali. Sa ljudima koji čine Omladinu Socijaldemokrata vjerujem da nijednog trenutka neću posumnjati da je ijedan cilj teško dostižan, nit ijedan san neostvarljiv. Naša mladost, energija i elan pokretačka su snaga Socijaldemokrata, bili smo i bićemo važan dio svih budućih uspjeha naše partije. Uvjeren sam da će nas naše posvećeno i predano zalaganje, energija i dosljedna politika po kakvoj se samo Socijaldemokrate prepoznaju, dovesti do uspjeha kakav istinski zaslužujemo", poručio je Đokić.

Na Kongresu su, kako se dodaje u saopštenju, jednoglasno usvojeni i Statut i Program Omladine Socijaldemokrata.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније