Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

06. 03. 2018. 20:45 >> 20:44
1

ALBANSKA ALTERNATIVA

"Nazakonito izabran predsjednik Opštine Tuzi"

Albanska alternativa je opužila većinu u Skupštini Opštine Tuzi da je nazakonito izabrala predsjednika opštine. Kako navode, Abedin Adžović je na prvom glasanju dobio 16 glasova od ukupno 32, što nije dovoljno za izbor. Albanksa alternativa je na konfernciji za novinare video zapisima potkrijepila tvrdnje.

Kandidat za predsjednika Opštine Tuzi, Abedin Adžović, nije dobio 17 glasova koliko je potrebno za izbor predsjednika opštine u okviru Glavnog grada – tvrde u Albanskoj Alternativi.

Međutim, i pored toga, kako se vidi na video snimku, koji su predstavili medijima, sekretarka opštine je proglasila predsjednika opštine, koji je potom i zahvalio na ukazanom povjerenju.

Prema ocjeni Nika Đeljošaja, na sjedici kad se birao predsjendik opštine, priređen je svojevrstan cirkus.

Nakon što su uvidjeli grešku, odbornici vladajuće većine su tražili da se ponovi glasanje, navodeći kao razlog da u glasačkoj kutiji nije bilo 18 listica.

Iz Albanske alternative podsjećaju da je upravo suprotno konstatovala sekretarka skupštine. Takođe, kao glavni razlog nezakonitosti ponovoljenog glasanja Đeljosaj navodi član statuta koji osporava ponovnu kandidaturu Adžovića.

Ipak je glasanje ponovljeno je Adćovic je dobio podršku 17 odbornika, čime je izabran za predsjednika. 

Pored te nelegalnosti, Albanska alternativa ukazala je i na potencijalnu štetu po Opštinu Tuzi, vezanu za prihode od legalizacije objekata sa te teritorije, jer, kako je kazao Glavni grad planira da se ta sredstva sliju u njihovu kasu.

To, kaže Đeljošaj neće dozvoliti pa će tražiti vanrednu sjednicu skupštine, kako bi zaštitili interese građana.

Nakon optužbi Albanske alternative, TVCG je kontaktirala predstavnika DPS-a Halila Dukovića, koji do početka Dnevnika nije odgovarao na naše pozive.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније