Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

07. 03. 2018. 14:14 >> 14:11
1

1,3 MILIONA EURA

Partije potrošile više nego što su prihodovale

Političke partije u Crnoj Gori su u 2016. godini potrošile 1,3 miliona eura više nego što su prihodovale, a politički subjekti sve više vode računa kako će sastaviti finansijski izvještaj i prezentovati ga nadležnim državnim organima i javnosti.


To je saopšteno na konferenciji za novinare Državne revizorske institucije (DRI), na kojoj je predstavljen Zbirni izvještaj o reviziji godišnjih finansijskih izvještaja političkih subjekata za 2016. godinu.

Član Senata DRI, Nikola N. Kovačević, kazao je u PR Centru da je 30 revidiranih političkih subjekata u 2016. godini ukupno prihodovalo 10,16 miliona eura.

“Od navedenih prihoda, 84,48 odsto odnosi se na prihode ostvarene iz budžeta Crne Gore i budžeta lokalnih samouprava, dok se na prihode iz privatnih izvora i ostale prihode odnosi 15,52 odsto”, pojasnio je Kovačević.

Od ukupnih prihoda, kako je rekao, iznos od oko 7,6 miliona eura odnosi se na prihode za finansiranje redovnog poslovanja političkih subjekata.

“Iznos od 2,56 miliona eura se odnosi na prihode za finanisranje izbornih kampanja”, naveo je Kovačević.

Prema njegovim riječima, revidirani politički subjekti su u 2016. godini ostvarili troškove u ukupnom iznosu od 11,44 miliona eura.

“Potrošili su 1,3 miliona eura više nego što su prikupili. Od ukupnih troškova iznos od 7,2 miliona eura odnosi se na finansiranje troškova redovnog poslovanja, dok se iznos od 4,24 miliona odnosi na troškove izbornih kampanja. Za izborne kampanje je prikupljeno malo više od 2,5 miliona, a potrošeno je preko 4,2 miliona eura”, rekao je Kovačević.

Revizijom je, kako je kazao, utvrđeno da politički subjekti nijesu dokumentovali troškove u iznosu od 93 hiljade eura, ili su to neadekvatno učinili.

“Revidirani politički subjekti su gotovinski, iz blagajne isplatili iznos od preko million eura, što čini preko 9,5 odsto ukupnih troškova”, pojasnio je Kovačević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније