Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

08. 03. 2018. 11:00 >> 10:58

CPE ZATRAŽIO

Hoće uvid u podnešene potpise

Centar za političku edukaciju (CPE) zatražio je danas od Državne izborne komisije (DIK) da im omogući uvid u podnešene potpise političkih partija i nestranačkih kandidata.

U zahtjevu CPE navodi se da ta nevladina organizacija prati političku scenu u Crnoj Gori duži niz godina i da su zainteresovani za predsjedničke izbore u formalno-tehničkom i političko –marketinškom dijelu.

CPE je zatražio od DIK-a da im omogući uvid u materijale sa prikupljenim potpisima koji su neophodni da bi kandidat stekao formalne uslove da uđe u izborni proces. 

"Ovo radimo zbog iskustva parlamentarnih izbora iz 2016. godine kada je našoj organizaciji podnešeno dosta pritužbi na zloupotrebe jedne političke organizacija koja nije željela da briše određeni broj potpisa koje su građani željeli da povuku iz razloga što su se osjećali prevarenim", navodi se u zahtjevu Istraživački tim CPE.

U CPE, kako su kazali, osnovano sumnjaju da ti isti potpisi mogu biti zloupotrebljeni i za ove izbore, a kojih je oko 400, samo iz Nikšića.

"Želimo da izvršimo uvid i na taj način pomognemo i vama i građanima da se prestane sa ovakvom vrstom zloupotreba", kaže se u zahtjevu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније