Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

14. 03. 2018. 21:48 >> 22:42
30

"PODRŽAVAMO NAPORE VB"

CG uz Britaniju u slučaju Skripal

Crna Gora je danas s NATO saveznicima u Briselu podržala Veliku Britaniju u slučaju trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala.

"Crna Gora je i u ovom trenutku uz Veliku Britaniju i podržava njene napore da odbrani svoj suverenitet i sigurnost svojih građana", navodi se na Tviter profilu Vlade Crne Gore.

Podsjetimo, dvostruki agent Skripal i njegova ćerka Julija nađeni su prošle nedjelje u nesvjesnom stanju na klupi u engleskom gradiću Solzberiju.

Britanska premijerka Tereza Mej obećala je kontra mjere ako Rusija ne ponudi objašnjenje kako je nervni agens, razvijen u nekadašnjem Sovjetskom Savezu, dospio u Solzberi.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova navodi da je pozvalo britanskog ambasadora u Moskvi Lorija Bristoua i uručilo mu protestnu notu zbog "neosnovanih optužbi" na račun Rusije.

To Ministarstvo je odbacilo reakciju britanskih vlasti na napad kao "provokativnu" i navelo da sumnja da je trovanje "još jedan beskrupulozan pokušaj vlasti Velike Britanije da diskredituju Rusiju".

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније